PİYASALAR

  • BIST 10010247.75-0.86%
  • ALTIN2395.1620.06%
  • DOLAR32.270.19%
  • EURO34.6230.64%
  • STERLİN40.2130.86%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. KPSS Ortaöğretim sonuçları için geri sayım başladı: Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
KPSS Ortaöğretim sonuçları için geri sayım başladı: Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

KPSS Ortaöğretim sonuçları için geri sayım başladı: Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

KPSS sonuçları için geri sayım sürüyor. 6 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen KPSS ortaöğretim oturumunda sonuçların açıklanacağı tarih için heyecanlı bekleyiş tüm hızıyla devam ediyor. İşte ÖSYM ile KPSS Ortaöğretim sonuç sorgulama sayfası...

A+A-

KPSS sonuçları için geri sayım sürüyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) açıklamada KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi belirtti. İşte KPSS ortaöğretim sonuçlarının açıklanacağı kritik tarih ile sonuç konuyla ilgili merak edilenler...

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI TAMAMLANDI!

Başvuruları 1 ile 13 Eylül günleri arasında alınan KPSS Ortaöğretim sınavı 6 Kasım 2022 tarihinde uygulandı.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları 1 Aralık 2022 tarihinde açıklanacak.

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI KAÇ YL GEÇERLİ?

2022 yılı KPSS puanının 2 yıllık geçerlilik süresi bulunuyor.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP'nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP'nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.