PİYASALAR

  • BIST 10010247.75-0.86%
  • ALTIN2400.636-0.01%
  • DOLAR32.257-0.03%
  • EURO34.676-0.11%
  • STERLİN40.272-0.17%
  1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Kovid-19 tedbiri alan yaşlılara mızıka ve gitarıyla konser veriyor
Kovid-19 tedbiri alan yaşlılara mızıka ve gitarıyla konser veriyor

Kovid-19 tedbiri alan yaşlılara mızıka ve gitarıyla konser veriyor

Üniversitelere verilen ara nedeniyle memleketi Mersin'e dönen bir öğrenci, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde sokağa çıkmaları kısıtlanan kişilerin evlerinin önüne giderek mızıka ve gitarıyla sevdikleri şarkıları seslendiriyor.

A+A-

Üniversitelere verilen ara nedeniyle memleketi Mersin'e dönen bir öğrenci, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan kişilere moral olması için evlerinin önünde konser veriyor.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde öğrenim gören 25 yaşındaki Zülkif Cengiz, Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde üniversitelere ara verilmesinin ardından memleketi Mersin'e döndü.

Toroslar ilçesi Musalı Mahallesi'ndeki ailesinin yanında bağ ve bahçe işleriyle uğraşan Cengiz, Kovid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlara konser vermeye karar verdi.

Gitarını ve mızıkasını alarak ve maske takarak sokağa çıkamayan mahalle sakinlerinin evinin önüne giden Cengiz, onların sevdikleri şarkıları seslendirmeye başladı.

Evlerin önüne gittiğinde "Müzik geldi" diye seslenen ve sosyal mesafeyi koruyan Cengiz'in, gitar ve mızıkasıyla verdiği mini konserler, halka moral veriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.