PİYASALAR

  • BIST 1009772.090.51%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Koronavirüs Sonrası Gelinlikler: Zarif Ve Sade Olacak
Koronavirüs Sonrası Gelinlikler: Zarif Ve Sade Olacak

Koronavirüs Sonrası Gelinlikler: Zarif Ve Sade Olacak

Türkiye’de Koronavirüs görüldükten sonra pek çok alan etkilendi. Bunların başında tam da sezonunda tüm detaylarıyla askıya alınan düğünler ve özel günler oldu. Pek çok düğün ertelendi, insanları telaş sardı. Lakin artık normalleşiyoruz, haliyle düğün tarihleri de tek tek netleşmeye başladı. Ama bizi nelerin beklediğini bilmiyoruz. Bazı tasarımcılar bu krizde insanların içine su serpecek işlere imza attı. Koronavirüs’e özel gelinlik tasarımları adeta yaratıcılıkta zirveye oynamaya başlandı. Bu is

A+A-

SAMİMİ VE RAHAT ORTAM

Öncelikle Dilamed markasını bize anlatır mısınız?

Dilamed 1996 yılında kurulmuş olup güzellik merkezi, kuaför (Saç tasarım, türban) gelinlik&moda, kaftan, abiye, çeyiz ürünleri alanında hizmet vermektedir. 21 bayisi var. 2016’dan beridir bayilik veriliyor. Firma olarak ön planda olmayı tercih eden bir çizgide büyüyor ve bayiler de bu şekilde aynı özgün duruşu koruyor. Sanatıyla bilinmek isteyen bir isim Dilamed. Bütün uygulamalar; aile ortamında ve psikolojik olarak rahatlatan bir ortama sahip. Sadece damatlar belli bir ölçüde istisna olarak girebilir, bunun dışında kadın kadına en rahat ortamlar sağlanmaktadır. Bütün şubelerinde mescit bulunuyor. Bu arada Turuncu Dergi vasıtasıyla ulaşan kişilere özel indirim uygulanacaktır. Dilamed kuaförleri sadece Türkiye değil, dünyanın her yerinde olmayı hedefliyor.

Pandemi sonrasında sipariş aldınız mı?

Siparişler önceki gibi olmasa da ara ara sipariş almaya devam ettik.

YARDIMCI OLDUK

Gelinler ya da gelin adayları bu süreçten nasıl etkilendi?

Gelinler etkilendi bu süreçten. Sürekli arayıp erteme yaptılar. Sonra tekrar ertelemeler oldu. Ama hepsi için sağlık olsun dedik ve psikolojik destek olduk ve kendilerinin elinde olamayan bir durum olduğu için yardımcı olmaya çalıştık. Sonuçta Allah’tan gelen bir şey. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık.

Gösteri toplumunun etkisini düğünlerde görüyoruz. Fakat pandemi ile beraber işler değişti. Gelinlik tasarımları bundan nasıl etkilenecek?

Yıllardır bu isin içindeyiz ama tasarımların tarzı ister istemez değişecek. Daha çok geniş, ağır dantelli gelinlikler yerine daha sade, zarif gelinlikler, düz ve şifon kullanılan gipürlerin olduğu gelinlikler yer alacak. Salon ve otel düğünleri yerine daha az kişinin katıldığı düğün ya da nikahlar olacağı için biz de bu hazırlıkların içerisindeyiz.

DANTELLİ MASKELER GÖRÜLECEK

Maskeli gelinlerle düğünler nasıl olacak sizce?

Maskeler hazırlamaya başladık. Dantelli ve değişik tasarımların olduğu maskeler bu dönemde ses

getirecek. Gelinlere düğünlerde gelen misafirler öpüp, sarılıyordu önceden aslında bu güzel bir şey değildi. Zaten İslamiyet’te de musafa etmek gerekir, sarılmak, öpmek çok uygun değil.

RENKLİ GELİNLİKLER

Gelinlik renginde baskın olan beyaz, krem ve tonları. Dünya genelinde renk değişimi bir gün söz konusu olur mu?

Renk değişimi olabilir ve ben olmasını da isterim tıpkı Osmanlıdaki gibi renkli ya da kırmızı olabilir. Renkli olması çok güzeldi. Ama Avrupa’dan gelen esinti ile biz de tüm dünya gibi beyaz tonlarına döndük. Ama renkli olması güzel olabilir diye düşünüp zaman zaman biz de yapmayı düşünerek araştırmalar yapıyoruz. Ayrıca bizim de var olan fikirlerimiz arasında.

Evlenecek kızlarımıza ne tavsiye edersiniz?

Her şeyden önce mutlu sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dilerim. Bu pandemi durumu büyük bir imtihan ve tüm dünya etkilendi. Önemli olan onların mutlu olmaları ve aileleri ile birlikte olmalarıdır. Psikolojik olarak üzülmemeliler. İnançlı insanlarız bu nasipmiş, böyle olmuş ve demek ki daha güzel şeyler olacaktır diye düşünmeliler. Zaten son zamanlar her şey trendlerle fazla fazla yapılıyordu, bu durum israfları azaltmış oldu. Ben bu şekilde bakıyorum. Her gecenin bir gündüzü vardır, her karanlığın bir aydınlığı vardır deriz hep Müslümanlar olarak, vardır bunda da bir hayır. Ailelerini ve eşlerini ve kendilerini asla üzmemeliler çünkü değecek bir şey değil. Hayat her şeye rağmen çok güzel. İnşallah Allah yuvalarında en mutlu şekilde yaşamayı da nasip eder.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.