PİYASALAR

  • BIST 10010158.63-0.15%
  • ALTIN2462.447-0.32%
  • DOLAR32.155-0.11%
  • EURO34.990.41%
  • STERLİN40.6950.54%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kılıçdaroğlu: Filistin halkına yönelik insanlık dışı abluka kaldırılmalı
Kılıçdaroğlu: Filistin halkına yönelik insanlık dışı abluka kaldırılmalı

Kılıçdaroğlu: Filistin halkına yönelik insanlık dışı abluka kaldırılmalı

"İsrail'in, uyguladığı politikayla ilgili en büyük eleştirileri İsrailli aydınlardan aldığına işaret eden Kılıçdaroğlu, bunun aslında, tüm dünyanın Filistin davasına verdiği desteğin de ifadesi olduğunu dile getirdi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin uzatılmasına yönelik tezkereye ilişkin, "Cumhuriyet'i kuran bir parti, kökleri Kuvayımilliye'de olan bir parti nasıl olur da yabancı askerlerin Türkiye'ye gelmesine izin verir? Akıl tutulması gibi bir şey. Ben, biz, kadınıyla, erkeğiyle, vatanseveriyle, bayrağını sevenle kendi ülkemizin mübarek topraklarında yabancı asker postalı istemiyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan A Milli Futbol Takımı'nı kutlayarak, "Bizim Çocuklar"ın kupayı Türkiye'ye getireceklerine inandığını söyledi.

İsrail-Filistin çatışmasının sürdüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, çocukların, kadınların, yaşlıların öldürülmesini hiçbir insanın kabul edemeyeceğini, savaşın bir an önce sonlanmasının en büyük dilekleri olduğunu belirtti.

İsrail'in, uyguladığı politikayla ilgili en büyük eleştirileri İsrailli aydınlardan aldığına işaret eden Kılıçdaroğlu, bunun aslında, tüm dünyanın Filistin davasına verdiği desteğin de ifadesi olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, "Biz, Filistin halkının kendi topraklarına kavuşmasını, Mescid-i Aksa başta olmak üzere, bütün kutsal mekanlara saygı gösterilmesini, Filistin halkına yönelik insanlık dışı ablukanın kaldırılmasını ve akan kanların durdurulmasını istiyoruz. Biz CHP olarak, Orta Doğu barış ve işbirliği teşkilatı kurularak Orta Doğu'ya barış getirilmesini istiyoruz. Bu politika bizim politikamız ama hükumetin şu anda bunu uygulaması gerekiyor." diye konuştu.

Amasra'da 43 madencinin hayatını kaybettiği maden kazasının üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, davaları takip ettiklerini, insanların haklarının savunulması gerektiğini ve bu konuda verdikleri mücadeleyi topluma anlatmak zorunda olduklarını anlattı.

Kazaya ilişkin bilirkişi raporuna göre, metan oranının sadece patlama günü değil defalarca riskli seviyelere ulaştığının görüldüğünü belirten Kılıçdaroğlu, "Bir ailenin açtığı başka bir dava sonucu bilirkişi raporuna göre de Türkiye Taş Kömürü Kurumunun, kazanın meydana gelmesinde yüzde 100 kusurlu olduğu ifade edilmektedir. Diyeceksiniz ki 'yüzde 100 kusurluysa TTK Genel Müdürüne ne oldu?' Terfi etti. Bu davayı hepimiz yakından izliyoruz. CHP, kim hak ve adalet istiyorsa onların yanında olacak." ifadesini kullandı.

Konuşması sırasında İzmir'den gelen bir grup kadının sloganları üzerine Kılıçdaroğlu, "Kadınlar; hiç endişe etmeyin. Yalnız erkekleri ikna etmekten de çekinmeyin. Yüzde 50 cinsiyet kotasını ve fermuar sistemini getireceğim. Çünkü CHP büyük tarihsel dönüşümlerin her zaman öncüsü olmuştur. Burada da öncüsü olmayı sürdüreceğiz." sözlerini sarf etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.