PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. Kıdem tazminatında son durum ne?
Kıdem tazminatında son durum ne?

Kıdem tazminatında son durum ne?

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, kıdem tazminatıyla ilgili çalışmanın sürdüğünü ve bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen "Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı"nın açılışında yaptığı konuşmasında , istihdam seferberliğinin yatırımcının, sanayicinin dünyayla rekabette istihdam yükünü hafifletebilmek, öz güvenine destek olmak ve daha cesur adımlar atabilmesine yardımcı olmak için önemli bir kampanya olduğunu anlattı.

2017'de işsizlik oranını yüzde 10'ların altına indirmek hedefini hatırlatan Müezzinoğlu, "Ocak itibarıyla istihdamdaki artışla, 2016'nın ocak ayıyla 2017'nin ocak ayı arasında açığı kapattığımız için ocak ayının rakamları nisan ayında durmuş veya eksilmiş olarak gelecek. Şubat ayından itibaren o pik yaptığımız yüzde 12,1'lerden, 12,2'lerden yavaş yavaş yüzde 12'lerin altına gelecek. İnşallah 2017 aralık ayı rakamları yüzde 10'ların altında olacak. Sonraki yıllarda zaten inşallah istikrarlı, güvenli, yatırım yapılabilir bir ülke olarak büyümesini yüzde 5'lerin üzerine taşımış bir ülke olarak çok daha güçlü bir yolculuğu yapacağız." diye konuştu.

Kıdem tazminatına da değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Önümüzdeki dönem birlikte başarmamız gereken bir konu da kıdem tazminatı. Kıdem tazminatında yine gerek çalışana gerekse işverene beklemediği anda, beklemediği yükleri getiren veya beklenmedik anda 'Ben mağdur oldum kapının önüne konuldum ama haklarımı alamadım' denilen ve her iki tarafın da sıkıntıları olan, sürdürülebilir olmayan bir noktadayız. Mutlaka sürdürülebilir, hakkaniyetli ve geliştirilebilir bir kıdem tazminatı için inşallah bu yıl hep birlikte, birbirimize karşı taraflar olarak değil işveren ve işçi gibi karşı tarafa oturacağız. İşçiye de 'Gel kardeşim, sen de masanın işveren tarafına otur' diyeceğiz ve birbirimizi anlayarak, birlikte hak ve hukuku koruyarak bizim de güçlü hakemliğimizle inşallah bu yıl onu tamamlamış olacağız."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.