PİYASALAR

  • BIST 10010891.420.18%
  • ALTIN2529.1060.09%
  • DOLAR32.8950.13%
  • EURO35.707-0.12%
  • STERLİN42.3070.13%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Katil İsrail ölüm yağdırıyor
Katil İsrail ölüm yağdırıyor

Katil İsrail ölüm yağdırıyor

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları 248. gününde. Nuseyrat Mülteci Kampı'nda 274 kişiyi şehit eden saldırıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Gazze Şeridi'nin kuzeyi ve orta bölgelerindeki saldırılar da devam etti. İşte son durum.

A+A-

İşgalci İsrail ordusu katliam üstüne katliam yapıyor. Savaş uçakları Gazze kentine saldırdı. Derec Mahallesi'nde bir evi bombaladı. Gazze Şeridi'nin orta kesimleri de saldırıların hedefindeydi. Nuseyrat Mülteci Kampı ve Deyr El Belah'taki evler vuruldu. Aralarında hamile bir kadının da bulunduğu çok sayıda şehit ve yaralı var.

 

NYT: SALDIRI 3 HAFTA PLANLANDI

Nuseyrat Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıda 274 kişi şehit olmuştu. İsrail ordusu 4 esiri ise kurtarmıştı. Amerikan New York Times Gazetesi esirlerin nasıl kurtarıldığını yazdı. Habere göre, istihbarat alındıktan sonra esirlerin tutulduğu binaların maketleri hazırlandı. maketlerle tatbikatlar yapıldı. Son 3 haftada pek çok kez saldırı yapma aşamasına gelindi ve sonunda saldırı gerçekleşti. Hamas'ı şaşırtmak için sabah saatleri tercih edildi. 2 binaya eş zamanlı olarak baskın gerçekleştirildi. Hamas üyeleriyle yoğun çatışmalar yaşandı. Nuseyrat'a hava saldırısı tam bu sırada yapıldı.

ABD: ASKERİ DESTEK SAĞLAMADIK

Esirleri kurtarmak için düzenlenen saldırıda ABD'nin de payı olduğu iddia edilmişti. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan stratejik ve istihbarat konularında destek verdiğini kaydetti. Ancak bölgede Amerikan askeri bulunmadığını belirterek askeri anlamda hiçbir katkıları olmadığını söyledi.

"HAMAS'TAN CEVAP BEKLİYORUZ"

Saldırıların durdurulması için uluslararası toplumun uğraşları da devam ediyor. ABD duyurdukları ateşkes taslağıyla ilgili Hamas'tan cevap beklediklerini bildirdi. Ayrıca taslağın BM Güvenlik Konseyi'nde oylanması için çağrıda bulundu. BMGK tarafından destek talep etti. Hamas ise ABD'ye çağrı yaptı. İsrail'e baskı yapmasını talep etti. Savaşı sona erdirecek her türlü girişime olumlu yaklaşacağını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.