PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Katar'da teknik direktörlük yapan Bülent Uygun kimdir?
Katar'da teknik direktörlük yapan Bülent Uygun kimdir?

Katar'da teknik direktörlük yapan Bülent Uygun kimdir?

En son Katar'ın El Rayyan takımını çalıştıran 47 yaşındaki teknik adam Bülent Uygun görevinden istifa etti. Bülent Uygun kimdir, kaç yaşında? gibi sorular merak konusu oldu. İşte Uygun'un hayatı.

A+A-

1 Ağustos 1971 tarihinde Adapazarı'nda doğan Bülent Uygun, teknik direktör ve forvet mevkisinde oynayan eski bir futbolcudur. En son Katar Ligi ekiplerinden El Rayyan takımını çalıştırmıştır.

17 yaşına kadar Sakaryaspor'un genç takımlarında oynayıp Genç Millî Takıma seçilip 15 kere 17 A genç olan Uygun, daha sonra Sakaryaspor'da oynatılmayacağını düşünüp Ankara Şekerspor'a transfer oldu. Burada yaklaşık 1 yıl forma giydikten sonra Sakaryaspor'da ilk kez profesyonelliğe adım attı. Sakaryaspor futbolunun anlamı, düşüncesi ve sevgisi oldu, burada şampiyonluklar, başarılarla dolu bir 4 yıl yaşadı. Ardından Fenerbahçe'ye transfer oldu. İlk senesinde 22 golle gol krallı oldu. Daha sonra sırasıyla Çanakkale Dardanelspor, Trabzonspor, Göztepe, Zonguldakspor ve Sivasspor formalarını giyip Süper Ligde 85 gol atma başarısını gösterip 2001 sezonunda Sivasspor'da 30 yaşında futbol hayatını noktaladı. Ardından Katar takımlarında başarılı bir teknik adam profili çizdi.

uygun-1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.