PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. Karamollaoğlu, kampanya yürütmeyeceklerini söyledi
Karamollaoğlu, kampanya yürütmeyeceklerini söyledi

Karamollaoğlu, kampanya yürütmeyeceklerini söyledi

A+A-

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, referandumla ilgili parti olarak bir kampanya düşünmediklerini bildirdi.



Çeşitli temas ve ziyaretler için Antalya'da bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Antalya Öğretmenevi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, Türkiye'nin yaşadığı coğrafyanın çok karmaşık bir dönemden geçtiğini belirtti. '100 yıl öncesine dönülse, 100 yıl önce de şimdikine benzer bir kargaşanın mevcut olduğunu görürüz." diyen Karamollaoğlu, Ortadoğu'nun, bölge dışında yaşayan ülkeler tarafından yeniden tanzim edilmeye çalışıldığına dikkati çekti.

Bu nedenle yeni kargaşalar yaratıldığını anlatan Karamollaoğlu, "(El Bab'a girdik, Menbiç'ten çekildik, şurada duracak mıyız) vesaire. Halbuki mevzu o değil. Böyle de olsa, öbür türlü de olsa neticeyi değiştirecek şeyler değil. Bizim hükümetler bununla baya oyalanıyor. Biz de oyalanıyoruz, hepimiz heyecanlanıyoruz. Büyük fotoğrafı görmezsek bugün ortaya çıkan hadiseleri görmemiz mümkün değil." diye konuştu.

Ortadoğu üzerinde birçok ülkenin planı bulunduğunu kaydeden Karamollaoğlu, Türkiye burada kendi stratejisini belirlemezse Ortadoğu'nun bölünmesine, yeniden parçalanmasına engel olunamayacağını ifade etti. Türkiye'nin güçlü bir ülke olmasının önemine değinen Karamollaoğlu, 'müttefiklerimizi doğru seçmiyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

Başkanlık sisteminin bugün Türkiye'de gündeme gelmesi gereken en son şey olması gerektiğini savunan Karamollaoğlu, sürecin gerilim oluşturduğu, bir iç çekişmeye sebep olduğu, toplumu kamplaşmaya ittiğini ifade etti.

Referandumda "evet" çıkması halinde bir şeyin değişmeyeceğini savunan Karamollaoğlu, zaten şu anda Cumhurbaşkanı ve hükümetin uyum içinde çalıştığını söyledi.

Parti olarak referandumda "hayır" diyeceklerini yineleyen Karamollaoğlu, "Biz referandumda bir kampanya yapmayacağımızı söyledik. Kampanya bir bizim yönümüzden masraf. Biz öyle güçlü gelir kaynağı olan bir parti değiliz. İkincisi de kampanya gerilimi artırıyor. Biz fikrimizi gittiğimiz ortamlarda zaten açıkça beyan ediyoruz. Onun için kampanyayı düşünmüyoruz. Kampanyayı düşünmediğimiz gibi kimseyle bir araya gelip müşterek bir tavır sergilemeyi de istemiyoruz." dedi.


AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.