PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kanada Venezuela’da elçiliğini kapattı
Kanada Venezuela’da elçiliğini kapattı

Kanada Venezuela’da elçiliğini kapattı

Venezuela’da halkın, gayrimeşru Maduro rejiminin elinde acı çekmeye devam ettiğini iddia eden Kanada Dışişleri Bakanı Freeland, ülkesinin Caracas’taki büyükelçiliğini geçici olarak kapattığını açıkladı.

A+A-

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, ülkesinin Venezuela’daki büyükelçiliği hakkında açıklama yaptı.

Kanada Dışişleri Bakanı Freeland yaptığı yazılı açıklamada, Venezuela’nın “diktatörlüğün derinliklerine doğru kaydığını” ve Venezuelalıların “gayrimeşru Maduro rejiminin elinde acı çekmeye devam ettiğini” belirterek “Rejim, yabancı büyükelçiliklerin Venezuela’daki görevlerini yapmalarını ve özellikle de Venezuela’da demokrasinin restorasyonunu savunanların işlerini zorlaştırıyor’’ ifadesini kullandı. 

“Diplomatların durumunu da değerlendiriyoruz”

Bakan Freeland, şunları kaydetti:

“Ne yazık ki bu ayın sonunda Venezuela’daki Kanadalı diplomatlar Maduro rejimi altında diplomatik akreditasyon alma konumunda olmayacak ve vizeleri sona erecek. Bu nedenle Kanada Büyükelçiliğindeki faaliyetlerimizi askıya almaktan ve bunu derhal yürürlüğe koymaktan başka çaremiz kalmadı. Maduro rejimi tarafından Kanada’ya atanan Venezuelalı diplomatların durumunu da değerlendiriyoruz.’’ 

“Konsolosluk desteği Bogota’daki büyükelçilikten sağlanacak”

Freeland, askıya alma kararına rağmen ülkesinin, Lima Grubu ve uluslararası toplumdaki ortaklarıyla Venezuela konusunda çalışmaya devam edeceğini belirterek “Kanada, Venezuela’daki Kanadalılara, Kolombiya’nın başkenti Bogota’daki Kanada Büyükelçiliğinden konsolosluk desteği sağlamaya devam edecek’’ ifadesine yer verdi. 

İşgalci Guaido’yu ‘devlet başkanı’ olarak tanımışlardı

Kanada, yılbaşından bu yana siyasi kriz içinde bulunan Venezuela’da 23 Ocak’ta kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido’yu tanıyarak Devlet Başkanı Nicolas Maduro karşıtı grupta yer aldığını açıklamıştı. Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland de Maduro karşıtı ülkelerin kurduğu Lima Grubu’nda aktif rol alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.