PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Kalın: "Türk ekonomisinin gücü bir kez daha ispat edilmiş olacaktır"
Kalın: "Türk ekonomisinin gücü bir kez daha ispat edilmiş olacaktır"

Kalın: "Türk ekonomisinin gücü bir kez daha ispat edilmiş olacaktır"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'na dair açıklama yaptı. Kalın: Türk ekonomisinin gücü bir kez daha ispat edilmiş olacaktır" açıklamasında bulundu.

A+A-

thumbs_b_c_cce117b8649d577c96b19d4731e57705.jpg

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'na dair açıklama yaptı.

Ekonomide alınan tedbirler neticesinde iki gündür hızlı bir iyileşme sürecinin yaşandığının görüldüğünü belirten Kalın, “Türk lirası üzerinde spekülasyon yapılmasına imkan sağlayacak, o istismara açık ortam tamamen bertaraf edilmiş durumdadır.” dedi.

Kalın, yoğun temaslar neticesinde Kuveyt’ten, Almanya’dan, Fransa’dan hatta Rusya’dan olumlu neticeler ve haberler almaya başladıklarını söyledi.

Türkiye’nin alternatifsiz olmadığını belirten Kalın, “Enerji konusunda olsun, ticaret konusunda olsun, yatırım konusunda ve diğer alanlarda dünyadaki küresel gelişmelerle uyumlu bir şekilde opsiyonlarını, alternatiflerini çoğaltarak bundan sonra da yoluna devam edecektir.” diye konuştu.

Kalın, Türk Lirası üzerinden yürütülen spekülasyon ve algı operasyonları ile ilgili kanalların kapatıldığını ifade etti.

“Sincar benzeri operasyonlar yoğun şekilde gelecek”

Terörle mücadele operasyonlarına değinen Kalın, “Terörü yerinde bitirme kararlılığımız tamdır. Sincar benzeri operasyonlar bundan sonra da yoğun şekilde gelecektir.” dedi.

 

 

Ayrıntılar geliyor......

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.