PİYASALAR

  • BIST 1009722.090%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kalın: Terör, İslam'a saldırmak için kullanılan bir manivela
Kalın: Terör, İslam'a saldırmak için kullanılan bir manivela

Kalın: Terör, İslam'a saldırmak için kullanılan bir manivela

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, 'Ben, Öteki ve Ötesi' kitabının imzasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul'da okurlarına "Ben, Öteki ve Ötesi" kitabını imzaladı. Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kalın, "İslam-Batı ilişkilerinde özellikle Türkiye'nin çok özel bir yeri var. Zira diğer İslam ülkeleriyle kıyasladığınızda birebir Avrupa ile Batı dünyasıyla temas etmiş bir coğrafyada bulunuyoruz." diyen Kalın, Batılı bazı liderlerin İslam ve terör kelimelerini bir araya getirmesini i eleştirdi.

"Biz bugüne kadar semitik terörizm diye bir şeyden bahsettik mi? Yahudi terörizmi diye bir tabir, terminoloji kullanılıyor mu? Hristiyan terörizmi diye bir tabir kullanılıyor mu? Kullanılmıyor. Ama Hristiyan olduğunu iddia ederek terörizm yapanlar yok mu? Elbette var. Onlarca örneğini verebiliriz. Yahudi olduğunu iddia ederek terörizm yapanlar yok mu? Onlarca örneğini verebiliriz. Budist olduğunu iddia ederek terörizm yapanlar yok mu? Yine onlarca örneğini verebiliriz. Ama küresel tedavüle sokulan kelimelere, terimlere baktığımız zaman bunların anında bloke edildiğini, gündemden düşürüldüğünü; ama İslam ve terörü bir araya tabirlerini bir araya getirildiğini sistemli bir şekilde, ısrarlı bir şekilde sürekli gündeme getirildiğini görüyoruz. Burada bunun çok açıkça muhasebesini yapmak gerekir. Batılı devletler, DEAŞ gibi, El Kaide gibi terör örgütleriyle gerçek manada mücadele etmek yerine onlarla mücadele ediyormuş görüntüsü vererek buradan bir takım avantajlar elde etmeye çalışıyorlar. Çünkü bu şekilde Avrupa'da yükselişe geçen aşırı sağcılığı meşrulaştırma gayeti içerisinde oluyorlar.  Bu anlamda Batılı toplumların İslam ve Müslümanlar hakkında bu öğretilmiş ya da öğrenilmiş cehalet tavrından artık kurtulması gerekiyor. Küreselleşme, küresel iletişim anlık iletişim çağı dediğimiz bir dönemde hale bin yıllık bir takım ön yargılar, kalıp yargılar devam ediyorsa ortada çok daha derin bazı sorunlar var demektir. Çünkü bugün terör özellikle İslam'a saldırmak ve Müslümanları baskı altında tutmak için kullanılan bir manivela haline gelmiş durumda" dedi.

Referandum konusuna da değinen İbrahim Kalın, "Elbette kutuplaşmadan farklı tercihlerde bulunabiliriz. Ama herkesin, başkasının, ötekinin tercihine saygı göstermesine dayanmalı bu. Dolayısıyla halk oylamasında 'Evet' yada 'Hayır' dendiği zaman herkes kendi tercihini özgür bir şekilde yapacak. Zaten bunun aksi düşünebilir mi? Türkiye özgür bir ülke. Aklı ve iradesi olan bireyler gidip bir tercihte bulunacağız. Bu tercihi yaparken gerekçelerimizin neler olduğunu elbette tartışacağız. Şu anda bu tartışma devam ediyor. 'Evet' diyenler neden 'Evet' diyeceklerini anlatıyorlar. 'Hayır' diyenler niye 'Hayır' diyeceklerini anlatıyorlar. Gayet hararetli, renkli, çok boyutlu bir tartışma zaten var. Bu da demokratik tartışma kültürünün doğal bir parçasıdır. Dolayısıyla bu süreci de götürürken birilerin kendini ben kutuplaşmanın hedefi oluyorum gibi algılamasından ziyade yaptığı tercihle ilgili rasyonel argümanlarını ortaya koyması esas olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.