PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. İTO’da dijital belge sorgulama (dijital tescil kolaylığı)
İTO’da dijital belge sorgulama (dijital tescil kolaylığı)

İTO’da dijital belge sorgulama (dijital tescil kolaylığı)

Gelişen teknolojiyle birlikte günlük hayatta karşımıza çıkan bir çok engeli kolay bir şekilde aşıp zaman israfını önlemek mümkün. İstanbul Ticaret Odası (İTO) dijital hizmet ağına bir yenisini daha ekleyerek,  tescil belgelerine online erişim imkanı sundu.

A+A-

İstanbul Ticaret Odası (İTO) gelişen teknoloji dünyasına ayak uydurmak için gerekli tüm adımları hız kesmeden atıyor. Şimdiye kadar verdiği dijital hizmet ağına bir yenisini daha ekleyen İTO,  tescil belgelerine online erişim imkanı sundu. İTO’ya bağlı olan üyeler, yapılan yeni uygulamayla istedikleri yerden limit olmaksızın anında e-imzalı tescil belgelerini online olarak alabilmekte.

Bağlı bulunan üyelerin ticaret hayatını kolaylaştırmaya devam eden İstanbul Ticaret Odası (İTO), sunduğu dijital hizmet ağına bir yenisini daha ekleyerek, tescil belgelerine online erişim imkanı verdi. Ticaret Sicili işlemlerinde büyük kolaylık getiren söz konusu uygulama ile üyeler, istedikleri yerden anında e-imzalı tescil belgelerini alabilmekte.

Evrak için barkod numarası yeterli

Bu uygulama yapılmadan önce üyeler tescil belgeleri için işlerini güçlerini bırakıp odaya başvurup almak zorundaydı.
Yapılan yeni uygulama ile üyeler barkod numarasıyla e-imzalı tescil belgesini istedikleri yerden kolaylıkla alma imkanına kavuştu. Böylece üyeler zaman israfından kurtulmuş oldu.

İTO dijital tescil kolaylığı nasıl işliyor

İTO’nun sunduğu tescil belgelerine online erişim süreci şu şekilde yapılıyor:

İTO’ya bağlı Ticaret Sicili Müdürlüğü’ne yapılan tescil işlemlerine ilişkin başvuru anında üyeler tarafından bildirilen cep telefonlarına tescil işlemi bittikten sonra barkod numarası yollanıyor. 

Odaya kayıtlı üyeler, hizmet birimlerine gitmeden www.ito.org.tr adresindeki ‘Tescil Başvuru Sonucu Doğrulama’ ekranından online olarak e-imzalı tescil belgelerini kolaylıkla alabilmekte.

ito-tescil-belgesi.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.