PİYASALAR

  • BIST 1009777.46-0.53%
  • ALTIN2913.9680%
  • DOLAR34.1590%
  • EURO38.1130%
  • STERLİN45.6430%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail'in Gazze soykırımında 264. Gün
İsrail'in Gazze soykırımında 264. Gün

İsrail'in Gazze soykırımında 264. Gün

İşgalci İsrail'in Gazze'deki katliamı 264. gününde. İşgal ordusu katliamlarına her gün bir yenisini ekliyor. Öte yandan bölgedeki insani kriz ise büyüyor. Gazze Şeridi'nin yüzde 96'sı aşırı açlık ile karşı karşıya.

A+A-

İsrail saldırıları durdurmayı reddediyor. Her gün Gazze Şeridi'nde yeni katliamlara imza atıyor. Bu sefer katliamın adresi Beyt Lahiya'ydı. İşgal güçleri kentteki bir evi bombaladı. Şehitler, yaralılar ve enkaz altında kalanlar var.

ÇÖPLER VE ATIK SU BİRİKİYOR

Kuzeydeki saldırılardan kaçanlar güneye sığınmıştı. Derme çatma çadırlar kurmuşlardı. O çadırların etrafında çöp yığınları ve atık su birikti. İsrail alt yapı hedef aldığı için atık su tehlikesi gerçekleştirilemiyor. Bu da bulaşıcı hastalıkların ve haşerelerin artmasına sebep oluyor.

ACİL DURUM DÜZEYİNDE AÇLIK

Açlık ve susuzluk da hiç bitmeyen problemler arasında. Birleşmiş Milletler açıkladı. Gazze Şeridi'nde yüksek kıtlık riski devam ediyor. Nüfusun yüzde 96'sı acil durum düzeyinde aşırı açlık ile karşı karşıya.

"GELECEĞİMİZİ HALKIMIZ BELİRLER"

Saldırılar dinmek bilmiyor. İnsani felaket büyüyor. Buna rağmen İsrail ateşkese yanaşmıyor. Savaş sonrasındaysa Gazze'nin kaderini kendisi tayin etmek isityor. Ancak Hamas buna karşı geldiğini açıkladı, "Gazze Şeridi'nin geleceği, Filistin halkı tarafından belirlenecek, başkası tarafından değil." ifadesini kullandı.

SARA NETANYAHU'DAN DARBE İDDİASI

Yanlış politikaları nedeniyle bebek katili İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu eleştiri oklarının hedefinde. Ancak bu kez eleştirilerin bir kısmı eşi Sara Netanyahu'ya yöneltildi. Sara Netanayhu bir grup esir yakınıyla geçen hafta özel görüşme yapmıştı. İddiaya göre görüşmede ordudaki komutanları kocasına karşı darbe yapmaya çalışmakla suçladı. Ordunun üst kademesine yönelik güvensizliğini dile getirdi. Sara Netanyahu'nun sözcüsü iddiaya cevap verdi. "Bayan Netanyahu'nun başına bela olan yanlış, taraflı ve sürekli sızıntılar, iğrenç bir adaletsizliktir." dedi.

SAVAŞA KATILMAYI REDDETTİLER

Soykırımcı İsrail ordusunda da ise isyan büyüyor. 7 Ekim'den beri ilk kez bir grup asker, askerlik görevini yerine getirmeyi reddeden bir mektuba imza attı. Mektupta 42 yedek askerin imzası bulunuyor. "Savaşa katıldığımız altı ay, bize askeri harekatın tek başına kaçırılan esirlerin geri getirmeyeceğini kanıtladı." ifadeleri yer alıyor. "Takındığımız tutumun bedelini ödesek bile Gazze'de askerlik hizmetine dönmeyeceğiz." deniliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.