PİYASALAR

  • BIST 10010647.91-0.31%
  • ALTIN2442.376-0.3%
  • DOLAR32.748-0.16%
  • EURO35.180.28%
  • STERLİN41.405-1.1%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail polisi, cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen yüzlerce Filistinlinin girişine izin vermedi
İsrail polisi, cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen yüzlerce Filistinlinin girişine izin vermedi

İsrail polisi, cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen yüzlerce Filistinlinin girişine izin vermedi

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da cuma namazını kılmak isteyen yüzlerce Filistinli İsrail polisinin engeline takıldı.

A+A-

On binlerce Filistinli, sabah saatlerinden itibaren cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya akın etti.

Cuma namazı öncesi Mescid-i Aksa'nın kapılarında bulunan İsrail polisleri, bazı Filistinlilere kimlik kontrolü yaptı; yüzlercesinin de girişine izin vermedi.

Harem-i Şerif'in El-Esbat (Aslanlı) Kapısı'nda ise kimlik kontrolü yapan İsrail polisi, onlarca Filistinliyi geri çevirirken, bazılarını da gözaltına aldı.

İsrail polisi, ayrıca Esbat Kapısı'nda, Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen çok sayıda genç ve yaşlıyı da şiddetle darbederken, AA ekibi dahil olmak üzere gazetecileri Esbat Kapısı alanından zorla çıkardı.

- MESCİD-İ AKSA'NIN KAPISINDA DARBEDİLEN FİLİSTİNLİ AA'YA KONUŞTU

İsrail polisleri tarafından Esbat Kapısı'nda şiddetle darbedilerek Mescid-i Aksa'ya girişine izin verilmeyen 66 yaşındaki Filistinli Ebubekir eş-Şiymi, yaptığı açıklamada, Arap ve İslam dünyasına maruz kaldıkları zulmü görme çağrısında bulundu.

Şiymi, "Görün yaşadıklarımızı, tüm dünyaya gösterin. Ben yaşlı bir adamım, kime saldırdım. 8 aydır mübarek Mescid-i Aksa'ya giremiyorum." ifadeleriyle maruz kaldığı şiddete isyan etti.

İsrail'e bağlı Akka kenti sakinlerinden olduğunu ve oradan Mescid-i Aksa'yı "savunmaya" geldiğini vurgulayan Şiymi, "13 yıldır buradayım, 15 defa kanım aktı, 40 defa gözaltına alındım buradayım ve burada ölmek istiyorum." dedi.

Şiymi, Mescid-i Aksa'yı terk etmeyeceğine dikkati çekerek, "Mescid-i Aksa benimdir ve ben sahibiyim. Kimse beni bundan alıkoyamaz." diye konuştu.

Öte yandan Esbat Kapısı'ndan geri çevrilen 47 yaşındaki Celal Nassar da ibadet özgürlüğünün engellendiğini vurguladı.

Nassar, İsrail polisinin hiçbir gerekçe göstermeden Mescid-i Aksa'ya girişine engel olduğuna dikkati çekerek, "Bu bir zulümdür, ibadet özgürlüğümüz engelleniyor." dedi.

Burada mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Nassar, "Onlar (İsrail) burada olduğu sürece biz de burada olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.