PİYASALAR

  • BIST 1008654.390%
  • ALTIN2999.7110.19%
  • DOLAR34.24-0.64%
  • EURO37.066-0.54%
  • STERLİN44.495-0.86%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İşgalci İsrail'in Gazze'ye saldırıları 11'inci gününde: Her 5 dakikada bir Filistinli ölüyor!
İşgalci İsrail'in Gazze'ye saldırıları 11'inci gününde: Her 5 dakikada bir Filistinli ölüyor!

İşgalci İsrail'in Gazze'ye saldırıları 11'inci gününde: Her 5 dakikada bir Filistinli ölüyor!

Hamas-İsrail savaşında 10 gün geride kaldı. İsrail’in Gazze’deki operasyonlarında sivil can kaybı artıyor, Gazze’de yüz binlerce Filistinli hayatta kalma mücadelesi veriyor, Tel Aviv bir yandan da kara harekâtına hazırlanıyor. ABD Başkanı Joe Biden’ın ise yarın İsrail’e gideceği açıklandı.

A+A-

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından 7 Ekim sabahı İsrail'e yönelik başlatılan "Aksa Tufanı" adlı saldırının ardından bölgedeki çatışmalar 11. gününde de sürüyor.

Her bir saatte 3 çocuk can veriyor

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında can kaybının 2 bin 808'e yükseldiğini, 10 binden fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. İsrail'in saldırılarında her 5 dakikada 1 Filistinli hayatını kaybediyor. Her bir saatte 3 çocuk can veriyor. İsrail ordusunun, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 11 gazetecinin hayatını kaybettiği, 20'den fazla basın mensubunun da yaralandığı belirtildi.

  • Birleşmiş Milletler (BM), İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'de yerlerinden edilen Filistinli sayısının 1 milyona ulaştığını duyurdu.

İşte İsrail - Hamas savaşında son dakika gelişmeleri...

17.35: Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, elektriğin kesilmesi nedeniyle hastanelerin "gerçek bir çöküş durumuna" girdiğini duyurdu.

16.27: Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan El-Kerame Hastanesinin, İsrail'in hava saldırıları sonucu hizmet dışı kaldığı bildirildi.

 

15.28: İşgalci İsrail ordusu, Lübnan topraklarından iki antitank füzesiyle sınırdaki Yiftah yerleşim bölgesine saldırı düzenlendiğini ve orduya ait noktalara da hafif silahlarla ateş açıldığını aktardı.

 

Hamaney: Müslümanları kimse durduramaz

14.48: İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, “İsrail saldırıları devam ederse Müslümanları ve direniş güçlerini kimse durduramayacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Yenişafak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.