PİYASALAR

  • BIST 10010471.320.76%
  • ALTIN2458.9770%
  • DOLAR32.7490%
  • EURO35.020%
  • STERLİN41.5740%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İşçi sendikasından CHP'ye sert tepki: Sözde işçiden emekçiden yana
İşçi sendikasından CHP'ye sert tepki: Sözde işçiden emekçiden yana

İşçi sendikasından CHP'ye sert tepki: Sözde işçiden emekçiden yana

Boğaziçi Üniversitesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan rektör Prof. Dr. Naci İnci’yi protesto eden öğrenci kılığındaki 14 provokatörün yargılandığı davada CHP'li vekillerin güvenlik görevlilerine saldırmasına Güven-iş Sendikası tepki gösterdi.

A+A-

Daha önce yaptığı açıklamasında şanlı Türk ordusu için “satılmış” diyerek görülmemiş bir rezalete imza artan CHP'nin sözde vekili Ali Mahir Başarır yanında bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'la birlikte güvenlik görevlilerine saldırdılar. Yaşanan bu olayın ardından Güven-iş Sendikası CHP'li Vekillere sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

Sendika'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

CHP’li vekillerin @eczozgurozel adliyede görevli güvenlik görevlisi arkadaşlarımıza hakaret etmesi kabul edilemez ve etmiyoruz.. Sözde işçiden emekçiden yana olduklarını söyleyen CHP’li vekilleri kınıyoruz ve özür bekliyoruz.@herkesicinCHP #özelgüvenlik

ekran-2-001.png

OLAY

Boğaziçi Üniversitesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan dönemin rektörü Prof. Dr. Naci İnci’yi protesto eden öğrenci kılındaki 14 provokatörün yargılandığı dava bugün görülmeye başlandı.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmaya CHP milletvekilleri de takip etti. Duruşmada sanık avukatları talepte bulundu. Mahkeme hakimi, sanık avukatlarının taleplerini değerlendirmedi. Bunun üzerine sanık avukatı tepki gösterdi.

Duruşmaya ara verildi

Hakim, avukatın duruşma düzenini bozduğunu söyleyerek uyardı. Avukat buna da itiraz edince hakim avukatın salondan zorla çıkarılması talimatı verdi.

Hakim ve savcı salonu terk etti

Salonda bulunan diğer avukatlar ve CHP milletvekilleri ise avukatın çıkarılmasına tepki gösterdi.

Güvenliğe saldırdılar

Aranın ardından mahkeme hakimi, duruşmaya izleyici almak istememesi üzerine duruşma salonu önünde bulunan CHP milletvekilleri ve sanık avukatları ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

saldiri-1.jpg

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal adliye güvenliğine saldırdı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, güvenlik görevlisinin üzerine yürüdü, tartakladı.

Daha önce yaptığı açıklamasında şanlı Türk ordusu için “satılmış” diyerek görülmemiş bir kepazeliğe imza artan CHP'nin sözde Milletvekili Ali Mahir Başarır, güvenlik görevlisine saldırdı.

CHP'li Özgür Özel ve beraberindekiler, güvenlik görevlisini itip kakarak olay yerinden uzaklaştırdı ve işini yapmasına engel oldu.

Adliyeyi birbirine katan CHP'li grubun tutumu nedeniyle mahkeme hakimi, duruşmayı başlatmadan erteledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.