PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İmar Barışı için 3 ayda 4 milyon 650 bin başvuru yapıldı
İmar Barışı için 3 ayda 4 milyon 650 bin başvuru yapıldı

İmar Barışı için 3 ayda 4 milyon 650 bin başvuru yapıldı

İmara aykırı yapıların kayıt altına alınması hedeflenen imar barışı düzenlemesi için vatandaşlar e-devlet üzerinden 8 Haziran’da başvurularını yapmaya başladı.

A+A-

İmara aykırı yapıların kayıt altına alınması hedeflenen imar barışı düzenlemesi için vatandaşlar e-devlet üzerinden 8 Haziran’da başvurularını yapmaya başladı. Gayrimenkul Uzmanı Hatice Kolçak, "Süreç şu anda çok iyi gidiyor. Haziran’dan bu yana çok ciddi bir başvuru var. Her geçen gün de artıyor. Şu ana kadar 4 milyon 650 bin kişi başvuru yapmış. Bu da yaklaşık 1 milyon bağımsız yapıya tekabül ediyor. Yaklaşık 2 milyar liranın üzerinde gelir elde edilmiş durumda" dedi.
TÜRKİYE’DEKİ 26 milyon konutun 13 milyonunu ilgilendiren ve 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan binaları kapsayan imar barışı için başvurular devam ediyor. Ruhsatsız yapılar, ruhsatlı olup ruhsata aykırı imalatlar, iskan alamamış ya da iskanlı fakat daha sonradan değişiklik ve ilaveler yapılmış yapıları kapsayan imar affı için başvurular 31 Ekim’e kadar sürecek.

"2 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE GELİR ELDE EDİLDİ"

Konuyla ilgili Demirören Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Gayrimenkul Uzmanı Hatice Kolçak, "31 Ekim 2018 tarihine kadar başvuru yapabilecekler. Bakanlar Kurulu bu süreyi 1 yıl uzatabilir. E-devlet üzerinden ’yapı kayıt belgesi’ alarak başvurular yapılıyor. Ödemeleri ise bu yılın sonuna kadar yaptıkları takdirde imar barışı sürecine dahil olacaklar. Süreç şu anda çok iyi gidiyor. Haziran’dan bu yana çok ciddi bir başvuru var. Her geçen gün de artıyor. 4 milyon 650 bin kişi başvuru yapmış. Bu da yaklaşık 1 milyon bağımsız yapıya tekabül ediyor. Yaklaşık 2 milyarın üzerinde bir gelir elde dilmiş durumda" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.