PİYASALAR

  • BIST 1008853.721.56%
  • ALTIN2239.248-0.23%
  • DOLAR32.3390.08%
  • EURO35.08-0.38%
  • STERLİN41.019-0.35%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. İLK TABLETLER BAŞKAN AMCA'DAN
İLK TABLETLER BAŞKAN AMCA'DAN

İLK TABLETLER BAŞKAN AMCA'DAN

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, koronavirüs salgınında dijital uzaktan eğitim alan ihtiyaç sahibi öğrenciler için Esenler Belediyesi'nin başlattığı kampanya kapsamında ilk tabletleri öğrencilerin evlerine giderek kendisi hediye etti.

A+A-

Yeni eğitim-öğretim döneminde derslerin online olarak devam etmesi sebebiyle öğrencilerin tablet ihtiyacı ortaya çıkınca Esenler Belediyesi de bir kampanya başlattı. “Esenler’de tabletsiz öğrenci kalmasın. Bir tablet de senden…” sloganıyla başlatılan kampanya ile Sosyal Yardım Yönetmeliği şartına uyan ve EBA sistemine giriş yapamayan ilçedeki ihtiyaç sahibi öğrenciler belirlenerek tablet hediye edildi.

Esenler Kaymakamlığı tarafından onaylanmış, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün EBA platformuna giremeyen, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi Sosyal Yardım Yönetmeliği'ne uyan ailelerin çocuklarına tablet hediye edildi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçede ikâmet eden üç adrese giderek öğrencilere tabletlerini kendi elleriyle teslim etti. Aileler ve öğrenciler eğitimlerine verilen bu önemli destek için teşekkür etti.

10 BİN ÖĞRENCİYE TABLET HEDİYE EDİLECEK

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için böyle bir teknik altyapıyı sunduklarını dile getiren Başkan Göksu, “Pandemi sürecinin hayatımıza kattığı en önemli unsurlardan biri uzaktan eğitim. Bu eğitim sistemi için ise bir takım ekipmanlar gerekiyor. Herkes bununla alakalı bir gayret gösteriyor. Esenler’de bu anlamda eksiği olan ve bu eksiklikleri tamamlanmayan öğrencilerimiz var. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan bu tespitlerle yaşanılan bu eksikliği tamamlamak için belediye olarak bir seferberlik düzenledik. ‘Bir tablet de senden’ diyerek 10 bin öğrencimize bu tabletleri hediye ederek bu anlamda eğitimde fırsat eşitliği çerçevesinde bu fırsata dahil olmaları ve başarılı birer birey olarak yetişmesi için katkı sunmaya çalışıyoruz. Bugün ilk tabletlerimizi dağıttık. Çocuklarımız gayet mutlu oldular ve bizde onların ihtiyaçlarını karşıladığımız için mutlu olduk” diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde yine tablet ihtiyacı olan öğrencilerin evlerine gidilerek tabletler verilecek ve 10 bin çocuğa eğitimde fırsat eşitliği sunularak bu ihtiyaçları karşılanacak. 

_56a3700.jpg_56a3793.jpg_56a3899.jpgkk-(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.