PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İletişim Başkanı Altun: AB'den yaptırım beklemiyoruz
İletişim Başkanı Altun: AB'den yaptırım beklemiyoruz

İletişim Başkanı Altun: AB'den yaptırım beklemiyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "AB yaptırımlarını beklemiyoruz. Böyle bir adım uluslararası ilişkiler tarihinde en irrasyonel adım olur" dedi.

A+A-

CNN Türk televizyonuna konuk olan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Avrupa Birliği'nin (AB) Doğu Akdeniz'deki tutumunu ilişkin açıklama yapan Altun, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin pozisyonu ortada. Bu yönüyle Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkileri ile alakalı Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu perspektif verdiği mesaj çok açık ve net. Avrupa’nın güvenliği Türkiye’den başlar. Güçlü bir Avrupa-Türkiye ilişkileri Türkiye için olduğu kadar Avrupa ülkeleri için de kazanımdır. Türkiye’nin geldiği nokta, konum kazandığı imkanlar itibarıyla Avrupa için bir şanstır" dedi.

"AB'den Türkiye'ye yönelik yaptırım olur mu?" sorusuna yanıt veren Altun, "AB yaptırımlarını beklemiyoruz. Böyle bir adım uluslararası ilişkiler tarihinde en irrasyonel adım olur" ifadesini kullandı. 

Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yeni kurulan Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi'nin önemini de vurguladı.Türkiye'nin bölgesel bir güç haline gelmesinden bazı ülkelerin rahatsızlık duyduğuna dikkat çeken Altun, yeni yapının, kara propagandaya karşı faaliyet yürütmek için konumlandırıldığını söyledi.

Altun, Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi'nin faaliyetlerine ilişkin şunları anlattı: "2002 sonrasında yaşadığı dönüşüm Türkiye'yi yeni bir lige taşıdı. Atılan adımlar da bir dizi rahatsızlıkla karşı karşıya kaldı. Engelleri üretmeye çalışanlar bu setleri çekmeye çalışanlar darbe terör eylemleri olumsuz hadiseye zemin hazırlayanlar ortadan kalkmış değil. Stratejik İletişim Kriz Yönetimi Dairesi bu fonksiyonu uluslararası alanda Türkiye’ye karşı yürütülen kara propaganda savaşına karşı faaliyet yürütmek için konumlandırılmıştır. Bu demokrasimizi güçlendirecek bir adımdır bir yapıdır."

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.