PİYASALAR

  • BIST 1009729.680.08%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Hayıt Tohumunun Faydaları
Hayıt Tohumunun Faydaları

Hayıt Tohumunun Faydaları

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler arasında yer alan Hayıt tohumu hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Hayıt tohumu nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Hayıt tohumu tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Hayıt tohumu tarihin her alanında şifa kaynağı olarak bilinmektedir. Eski zamanlarda her daim kullanılmış olan hayıt tohumu günümüzde de ilaç yapımında ham madde kaynağı olmaktadır. Kadın hastalıkları başta olmak üzere bir çok alanda kullanılan bu mucizevi bitki, hormonel bozukluklar için önerilmektedir. Özellikle kadınlarda ki hormonel bozukluklarda düzenleyici rol oynaması ile bilinen hayıt tohumukanser, cilt, cinsel problemler, bağışıklık sistemi problemleri, halsizlik gibi bir çok tedavide doğal ilaç etkisi olarak bilinmektedir. Birbirinden farklı tedavi yöntemlerine ışık tutmakta olan hayıt tohumu baskın maddeler sayesinde cinsel dürtüleri düzenlemekle görevlidir.

h3-003.jpg

Hayıt Tohumunun Faydaları

Kadın hastalıkları başta olmak üzere “bağışıklık düzenleyici, enerji verici, cinsel güç arttırıcı, dinlendirici, adet düzenleyici ve ödem attırıcı” özelliklere sahip hayıt tohumu içerisinde barındırmakta olduğu birbirinden faklı “uçucu yağlar, alkaloitler, flavon, iridoidglikozitler, cineol, viticin, casticin, agnusid” bileşenleri ile hastalıklarda tedavi amaçlı kullanmaktadır.

Kanser hastalıkları oluşum riskini azaltmakta olan maddelere sahip hayıt tohumu vücut sistemini güçlü kılarak vücut içerisine kötü huylu hücre ve tümör oluşumlarını engellemektedir. Kansere karşı duvar etkisi yaratmakta olan mucizevi tohum erkeklerde prostat kanseri kadınlarda ise rahim kanseri oluşumlarının önüne geçmektedir. Hormon dengesini dengede tutarak testis ve yumurtalık gibi hem erkek hem kadınlarda görülen kanser hücrelerinin oluşumlarını da uzaklaştırmaktadır. Bu yönü ile hayıt tohumu kanserden koruyucu özelliğe sahiptir.

Hormon dengeleyici özelliği sayesinde vücut içerisinde meydana gelen bozuklukların oluşumuna engel olmaktadır. Özellikle hormon bozukluklarından kaynaklı kıllanma, terleme, cinsel haz ve iktidarsızlık, psikolojik rahatsızlıkların oluşumu riskini engellemekte olan hayıt tohumu “dengeleyici” özelliği sayesinde cinsel hastalıkların oluşumunu engellemektedir. Kadınlarda yumurtalıkların çalışmasına destek olurken erkeklerde testislerin sperm üretimine katkıda bulunmaktadır.

Cilt sağlığını korumakta olan hayıt tohumu cildin “nemli ve parlak” bir görünüm kazanmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle beslenme, psikolojik yıpranma ve ergenlik dönemine bağlı sivilce oluşumlarını yok etmekte olan hayıt tohumu akne ve lekeleri kısa sürede iyileştirmektedir. Cilt sağlığı açısından oldukça zengin mineral ve vitamin deposu olan hayıt tohumu “yaşlanma karşıtı” olarak da bilinmektedir.

Psikolojik hastalıkların tedavisinde oldukça etkili sonuçlar göstermekte olan hayıt tohumu içerisinde yer alan anti depresan uyarıcı maddeler ile ruhsal bozukluklar, sinir, stres ve depresyon hallerine karşı “rahatlatıcı” etkiye sahiptir. Sinir sistemlerinde meydana gelen tahribatı kısa sürede onarmakta olan hayıt tohumu özellikle kadınlarda dönemsel olarak meydana gelen adet dönemleri ,menopoz dönemleri ve gebelik süreçlerinde oluşan ruhsal bozuklukların tedavisinde oldukça etkili sonuçlar göstermektedir. Hayıt tohumu bu özelliği sayesinde vücutta “doğal detox” etkisi yaratmakatadır.

Cinsel hastalıklar açısından oldukça engelleyici maddelere sahip olan hayıt tohumu erkeklerde meydana gelen iktidarsızlık problemlerini kısa süre içerisinde iyileştirerek “kaliteli sperm” oluşumuna yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda kadınlarda yumurtalıkların düzenli çalışmasına yardımcı olarak doğurganlık düzeyini arttırma özelliğine sahiptir. Hayıt tohumu cinsel hastalıklara olan faydası ile beraberinde testis kanseri, yumurtalık kanseri, rahim kanseri hastalıkları oluşumu riskini azaltmaktadır.

h5.jpg

Bağışıklık sistemine katkıda bulunmakta olan hayıt tohumu mikrop ve bakteri oluşumlarını kısa süre içerisinde vücuttan atılımına yardımcı olmaktadır. Vücut içerisinde dolaşımını gerçekleştirmekte olan serbest radikallere karşı tahribat oluşumunun önüne geçmekte olan hayıt tohumu “bağışıklık güçlendirici” özelliği sayesinde bir çok hastalığın oluşumuna engel olmaktadır. Bağışıklık sistemini hasara uğratmakta olan serbest radikaller ve beraberinde bakteri, mikrop plaklarını ortadan hızla yok etmektedir.

Hayıt Tohumunun Diğer Faydaları

Her derde deva özelliği ile vücut sağlığına tam destek sağlamakta olan hayıt tohumu cinsel hastalıklar, psikolojik hastalıklar, cilt hastalıkları, kanser hastalıkları, kadın hastalıkları özelliğinin yanında bir çok hastalığa karşı “önleyici ve iyileştirici” etkiye sahiptir. Hayıt tohumunun bilinen ve bilinmeyen tüm faydaları ile vücudunuzda meydana gelecek olan hastalıklara karşı kendinizi doğal bitki tedavisi ile koruyabilir, düzenli kullanımlarda iyileştirici özelliğinden yararlanabilirsiniz.

  • Adet kanamalarının bozuk ve düzensiz bir şekilde ilerlemesini durdurarak ağrı, sancı, ruhsal bozuklukların iyileştirilmesinde etkili olan hayıt tohumu regli bozukluklarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olmaktadır.
  • Menopoz döneminde ki kadınların stresli ve ateşli geçen süreçlerinde “luentinizal” hormonlarını uyarıcı ve kadınlarda “progesteron” düşüklüğüne bağlı olarak gelişen şiddetli travma oluşumlarında engelleyici özelliğe sahip hayıt tohumu iyileştirici ve dindirici etkiye sahiptir.
  • İçerinde yer alan dişi hormonlar sayesinde anne sütüne katkıda bulunmakta olan hayıt tohumu içerisinde yer alan etken maddeler sayesinde “prolaktin” enzimlerinin artışına destek olmaktadır.
  • Dalak sağlığını ve böbrek sağlığına ciddi oranda fayda sağlamakta olduğu bilimsel çalışmalar neticesinde kanıtlanmıştır.
  • Toksinlere karşı iyi bir idrar söktürücü özelliğe sahiptir.
  • Midede meydana gelen bozuklukları düzenleme özelliğine sahip hayıt tohumu hazımsızlık, şişkinlik ve gaz oluşumlarında iyileştirici etki göstermektedir.
  • Rahim kanseri oluşumlarına neden olan vajinal kist yapılanmalarını kısa sürede durdurarak tümör oluşum riskini ortadan kaldırmaktadır.

h4.jpeg

Hayıt Tohumunun Zararları

Her derde deva bir çok hastalığa şifa niteliği taşımakta olan hayıt tohumunun insan vücuduna faydaları kadar zararları da olmaktadır. Hayıt tohumunun  içerisinde bulunan vitamin ve mineraller nedeniyle bazı durumlarda kullanılmaması ön görülmektedir. Hayıt tohumunun başlıca yan etkileri ve zararları arasında;

  • Hormon dengesine katkıda bulunsa da erkeklerde cinsel iktidarsızlığa neden olmaktadır.
  • Alerjik rahatsızlıkları olan bireylerde kaşıntı, kızarıklık, kusma ve mide bulantısına neden olabilmektedir.
  • Kanser hastalığına bağlı olarak kemoterapi tedavisi görmekte olan hastalarda yan etkiler oluşturabilmektedir.
  • Parkinson hastalarının kullanımına doktor kontrolleri neticesinde zararlı bulunduğu dile getirilmektedir.
  • Gebelik ve emzirme döneminde ki kadınların hayıt tohumunu doktor kontrolünde dikkatli bir şekilde tüketmeleri gerekmektedir.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.