PİYASALAR

  • BIST 10010336.50%
  • ALTIN2400.893-0.46%
  • DOLAR32.265-0.16%
  • EURO34.686-0.36%
  • STERLİN40.344-0.62%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Havlıcan Otunun Faydaları
Havlıcan Otunun Faydaları

Havlıcan Otunun Faydaları

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler arasında yer alan Havlıcan otu hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Havlıcan otu nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Havlıcan otu tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Havlıcan otunun alternatif tıbbın her alanında kullanımı yüzyıllar botunca süregelmiş bir gelenek haline gelmiştir. Halk arasında pek bilinmiyor olsa da bir çok noktada yetişmekte olan havlıcan otu hastalıklara karşı “şifa kaynağı” olarak anılmaktadır. Özellikle Doğu Asya’da kullanılmakta olan yaprak ve kök kısımları ile amansız tedavilere ışık tutmaktadır. Havlıcan otunu değerli kılan “ferulaasitester, ferulaasit, umbelliferol, galaktoz, rhamnoz, arabinoz, glukronasit ve metilglukuronasit” elementleri olarak klinik araştırmalara defalarca konu olmuştur. Modern tıbbın da yakından ilgilenmekte olduğu havlıcan halk arasında olduğu “Çin Zencefili” olarak da adlandırılmaktadır.

3-075.jpg

Havlıcanın Faydaları

İnsan vücuduna saymakla bitmeyen faydaları ile tıp dünyasına ışık tutmuş havlıcan otu hastalıklarda iyileştirici ve sağlamlaştırıcı özelliği sayesinde mucizevi etkiler yaratmaktadır. Özellikle “solunum yolları, mide hastalıkları, kemik hastalıkları, mevsimsel rahatsızlıklar” için oldukça iyileştirici özelliğe sahip olduğu bilinmektedir. Havlıcan otunun içerisinde yer alan zengin mineral ve vitamin sayesinde vücut direncini arttırarak bağışıklık sisteminde oluşabilecek parazitlere karşı kuvvetlendirici özelliğe sahiptir.

Beyin sağlığı açısından oldukça yararlı mineral ve vitaminleri ile zenginleştirilmiş havlıcan otu beyin hastalıklarının oluşumlarına engel olmaktadır. Özellikle unutkanlık problemi ve beyin sarsıntıların karşı doğal ilaç tedavisi göstermekte olan havlıcan ileri düzeyde unutkanlık sonucu oluşan Alzheimer başlangıçlarını ortadan kaldırmaktadır. Bu özelliği sayesinde havlıcan otu beyin sağlığında şifa kaynağı olarak adlandırılmaktadır. Aynı zamanda içerisinde yer alan “umbelliferol, galaktoz, rhamnoz” elementleri sayesinde zihnin açılması ve belleğin rahatlamasına yardımcı olmaktadır.

Bağışıklık sistemine katkıda bulunan havlıcan otu “kumarin” maddeleri sayesinde bakteri ve mikrop oluşumlarını yok etmektedir. Bağışıklık sistemine faydalı içeriği sayesinde enfeksiyon riskini de azaltmakta olan havlıcan koruyucu özelliği sayesinde vücut sistemini güçlendirmektedir. Vücudunuzda ki yorgunluk hissinin ortadan kalmasına ve zinde kalmanıza yardımcı olmaktadır.

İltihap oluşumlarını kısa süre içerisinde yok etme özelliğine sahip havlıcan otu mevsimsel rahatsızlıklar ve sigara tüketimlerine bağlı olarak boğaz bölgesinde ve göğüslerde oluşan iltihabik oluşumları kısa sürede atılmasına destek olmaktadır. Bu yönü ile havlıcan doğal bir balgam attırıcı etkiye sahiptir.

4-041.jpg

Kemik sağlığı açısından zenginleştirilmiş elementleri içerisinde barındırmakta olan havlıcan otu kemik hastalıklarının oluşumunu engellemektedir. Kemiklerde meydana gelen iltihap oluşumlarına karşı kurutucu özelliğe sahip havlıcan kemik erimesi ve kireçlenme hastalıklarının iyileşmesini hızlandırmaktadır. Havlıcan kemik yapısına yararlı enzimlerin salgılanmasını hızlandırarak kemik yapısını kuvvet verdiği bilinmektedir. Aynı zamanda romatizma ağrılarını da kısa süre içerisinde yatıştırıcı özelliğe kavuşturmaktadır.

Sindirim sistemine bağlı bozukluklarda düzenleyici etkiye sahip havlıcan otu bağırsak parazitleri oluşumlarını kısa süre içerisinde yok etmektedir. Sindirim hastalıklarının oluşumuna engel olma özelliği sayesinde vücut toksinlerinin idrar yolu ile atılımını hızlandırmaktadır. Havlıcanın en baskın özellikleri arasında idrar söktürücü etkiye sahiptir.

Mide sağlığı açısından oldukça önemli mineraller barındırmakta olan havlıcan ile enfeksiyon riskinizi azaltabilirsiniz. Midede meydana gelen bakteri ve mikrop oluşumlarını kökten kazıyan havlıcan otu ile mide sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz. Özellikle şişkinlik, hazımsızlık gibi problemlerde sakinleştirici etkisi sayesinde gaz problemlerinin de atılımı sağlamaktadır.

1-100.jpg

Havlıcanın Diğer Faydaları

Şifa kaynağı özelliği ile vücut sağlığına tam destek sağlamakta olan havlıcan  “solunum yolları, mide problemler, kemik hastalıkları, mevsimsel hastalıklar” özelliğinin yanında bir çok hastalığa karşı koruyucu ve iyileştirici etkiye sahiptir. Havlıcan otunun ve köklerinin bilinen ve bilinmeyen tüm faydaları ile vücudunuzda meydana gelecek olan hastalıklara karşı kendinizi doğal bitki tedavisi ile koruyabilir, düzenli kullanımlarda iyileştirici özelliğinden yararlanabilirsiniz.

  • Yeme problemi olan bireylerde iştah açıcı özelliği sayesine düzenli besin takviyesine yardımcı olmaktadır.
  • Vücut içerisinde sinir sitemleri ve bağ dokuların tutulmasından meydana gelen kramp oluşumlarını kısa sürede iyileştirir.
  • Beyin sağlığına büyük katkıda bulunan havlıcan otu zihnin geri kazanılmasına ve zihnin çalışmasına yardımcı olmaktadır.
  • Mide asidini dengeleyerek midede meydana gelen ekşime ve yanma hissiyatlarını ortadan kaldırır. Aynı zamanda reflü oluşumlarının önüne geçmektedir.
  • Havlıcan yağı kadınlarda beden rahatlığı ve göğüs yumuşatma işlemlerinde oldukça etkili bir yöntemdir.
  • Deride meydana gelen sivilce, akne ve lekelere karşı iyileştirici ve onarıcı özelliğe sahiptir. Aynı zamanda deri dökülmesi, pullanması ve enfeksiyon riskine karşı koruma sağlar.
  • Ağız sağlığı için oldukça önemli olan havlıcan ile diş eti kanamaları ve diş minelerinin zayıflığı şikayetlerinizde kurtarıcı etki göstermektedir.

Havlıcan Otunun Zararları

Hastalıklara şifa kaynağı olan havlıcan saymakla bitmeyen faydaları arasında az da olsa fazla kullanımlarda ve hastalıklara karşı yan etkiler oluşturabilmektedir. Yeterli miktarda ve uygun ayarda kullanılmaması durumunda yan etkilerin önüne geçseniz dahi bazı hastalıklara sahip bireylerin kullanımında problem yaratabilmektedir.

  • Bilinen ciddi bir yan etkisi bulunmamakla beraber kanser tedavisi görmekte olan hastaların ve alerjik ilaçlar kullanmakta olan bireylerin doktor kontrolünde tüketmeleri gerekmektedir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.