PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2505.2090.85%
  • DOLAR32.5790.12%
  • EURO34.7640.05%
  • STERLİN40.412-0.5%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Havlıcan Otunun Faydaları
Havlıcan Otunun Faydaları

Havlıcan Otunun Faydaları

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler arasında yer alan Havlıcan hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Havlıcan nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Havlıcan tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Havlıcanın Faydaları

Anavatanı Doğu Asya olan havlıcan otu tropikal iklimlerde yetişmekte olan ıtırlı ve çiçekli bir bitkidir. Daha çok Çin, Endonezya, Tayland ve doğu Hindistan topraklarında yetişmekte olan havlıcan otu Çin Zencefili olarak da adlandırılmaktadır. Havlıcan otunun çay olarak tüketilmesi ve havlıcan otundan elde edilen havlıcan yağının bir çok hastalığın tedavisine şifa etkisi yarattığı görülmektedir. Havlıcan otunun içerisinde barındırmakta olduğu ferulaasitester, ferulaasit, umbelliferol, galaktoz, rhamnoz, arabinoz, glukronasit ve metilglukuronasit mineralleri ile oldukça zengindir. Aynı zamanda foetidn, pasorin ve propenildisülfit yağlarını içerisinde barındırmakta olan havlıcan otu vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir.

havlican2.jpg

İştahı Açar

Yeme problemleri yaşamakta olan bir çok hastalara oldukça etkili sonuçlar kazandırmakta olan havlıcan otu iştahsızlığı engelleyerek midenin rahatlamasına ve besin takviyesine yardımcı olmaktadır. İştah açıcı özelliği ile bilinen havlıcan otu yeme problemlerini ortadan kaldırarak düzenli beslenmeye yardımcı olmaktadır.

Soğuk Algınlığı Önler

Kış mevsimlerinde sıklıkla meydana gelmekte olan soğuk algınlığa bağlı grip ve nezle hastalıklarında antibiyotik etkiye sahip olan havlıcan otu düzenli kullanımlarda mevsimsel rahatsızlıkların önüne geçmektedir. Havlıcan otunun çay olarak tüketilmesi ile soğuk algınlığı önleyerek vücut direncini yükselttiği bilinmektedir.

Vücut Direncini Arttırır

İçerinde bulunmakta olan zengin vitamin, mineral ve kumarinler sayesinde bakteri ve mikrop oluşumlarını engellemekte olan havlıcan otu vücudun bağışıklık sistemini dengede tutarak hastalıklardan korunmasına yardımcı olmaktadır. Enfesiyonel rahatsızlıklara ve mevsimsel rahatsızlıklara karşı duvar etkisi oluşturmakta olan mucizevi ot bünyeyi zinde tutarak bağışıklık sisteminin dengede kalmasını sağlamaktadır.

Mide Dostu Havlıcan Otu

Mide rahatsızlıklarına bağlı hastalıklarda oldukça etkili sonuçlar gösterdiği klinik araştırmalar ile kanıtlanmış olan havlıcan otu, mide ve bağırsaklarda meydana gelen gaz problemlerini önleyerek hazımsızlık ve kabızlığı engeller. Aynı zamanda mide asidini dengeleyerek mide enfeksiyonlarına karşı önlem almaktadır.

havlican1.jpg

Balgam Söktürücü

Öksürük, boğaz ağrısı, grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklarda bakteri oluşumunu durdurarak vücut direncini arttırmakta olan havlıcan otu doğal balgam söktürücü özelliğe sahiptir. Vücutta biriken iltihaplanmaları ve boğaz enfeksiyonlarında olumlu sonuçlar göstermekte olduğu bilimsel araştırmalar ile desteklenmektedir.

Kemik Ağrılarını Dindirir

Havlıcan otu içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde kemikte meydana gelen hastalıkların önüne geçmektedir. Özellikle romatizma, kireçlenme ve eklem ağrılarını dindirerek kemik yapısını onarmakta olan havlıcan otu  galaktoz, rhamnoz ve arabinoz mineralleri sayesinde kemik dostu olarak bilinmektedir. Sıklıkla romatizma ağrılarında kullanılmaktadır.

Zihni Açar

Beyin hastalıklarının önüne geçerek Alzheimer hastalıklarının oluşumunu yavaşlatma olan havlıcan otu günlük tüketimlere bağlı olarak beynin dinlenmesine ve zihnin açılmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle sabah saatlerinde tüketilen havlıcan otu çayı ile zihnin kuvvetlenmesi ve belleğin rahatlamasına yardımcı olduğu görülmektedir.

havlican.jpg

Havlıcan Otunun Diğer Faydaları

Havlıcan otunun içerisinde barındırmakta olduğu ferulaasitester, ferulaasit, umbelliferol, galaktoz, rhamnoz, arabinoz, glukronasit ve metilglukuronasit mineralleri ve foetidn, pasorin ve propenildisülfit yağlarını sayesinde bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Vücuda zararlı prostaglandin üretimine karşı duvar etkisi göstermekte olan havlıcan otu bir çok rahatsızlıkta etkili çözümler göstermektedir. Bilinen faydaları dışında havlıcan otunun bilinmeyen özellikleri arasına yer alan;

  • Ani kramp oluşumlarının önüne geçer,
  • Kadınlarda meydana gelen akıntıları engeller,
  • Mide ekşimelerini engelleyerek mide asidini dengede tutar,
  • Ülsere karşı iyileştirici etki gösterir,
  • Gut hastalığında tedavi amaçlı kullanılır,
  • Ağız kokusu ve diş eti problemlerinin önüne geçer,
  • Kadınlarda göğüs yumuşatma özelliğine sahip olup havlıcan yağı kullanılmaktadır,
  • Mantar hastalıklarına iyi gelir,
  • Deri ve zührevi hastalıklarda tedavi olarak kullanılmaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.