PİYASALAR

  • BIST 10010643.583.14%
  • ALTIN2504.0050.06%
  • DOLAR32.199-0.09%
  • EURO34.8980.11%
  • STERLİN40.77-0.03%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Haluk Bayraktar duyurdu... AKINCI TİHA için yeni ihracat sözleşmesi
Haluk Bayraktar duyurdu... AKINCI TİHA için yeni ihracat sözleşmesi

Haluk Bayraktar duyurdu... AKINCI TİHA için yeni ihracat sözleşmesi

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, AKINCI TİHA için 5’inci bir ülkeyle daha ihracat sözleşmesi imzalandığını duyurdu.

A+A-

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen SAHA EXPO 2022’de Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar tarafından AKINCI TİHA için 5’inci bir ülkeyle daha ihracat sözleşmesi imzalandığını açıkladı. SAHA Expo Fuarı’nda Reuters’ın sorularını cevaplayan Bayraktar, ilk olarak 2021 yılında TSK’ya teslim edilen AKINCI TİHA sistemlerinin beş ülkeden sipariş aldığını ifade etti.

Baykar Teknoloji üretimi Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı ihracatı için şimdiye kadar 5 ülkeyle sözleşme imzalandı. İhraç edilen ülkelerin isimleri ve kaç sistem aldıkları açıklanmazken bu ihracat sayesinde ülkelere MAM ailesinin yanı sıra KGK, HGK ve LGK gibi mühimmatların satışı gerçekleşebilir.

İlk milli İHA ihracatını 2012’de gerçekleştiren Baykar, 2021’de 664 milyon dolarlık S/İHA sistemi ihracatını tamamlayarak gelirlerinin %80’den fazlasını ihracattan elde etti. Milli TİHA Bayraktar AKINCI’ya ilgi duyan birçok ülke ile görüşmeler devam ediyor.

Kırgızistan’a Bayraktar AKINCI TİHA

Kırgızistan Milli Güvenlik Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev Facebook medya hesabından “Akıncı, desteğiniz için teşekkürler!” ifadeleriyle Bayraktar AKINCI TİHA’nın A ve B konfigürasyonlarıyla çekildiği fotoğrafları paylaştı.

Aralık 2021’de Bayraktar TB2 SİHA’larını teslim alan Kırgızistan Eylül 2022’de TB2’ler için yeni bir üssün açılışını yapmıştı ve törende Kambıçek Taşiyev de yer almıştı. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov açılışta “Kırgızistan sınırlarının güvenliğinin sağlanması devletin önceliklerindendir. İleride sınır muhafızlarının yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için çalışmalar devam edecek” ifadelerine yer vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.