PİYASALAR

  • BIST 1009530.470%
  • ALTIN2484.4610.52%
  • DOLAR32.5070.2%
  • EURO34.8550.44%
  • STERLİN40.6660.26%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Hangi İllerde Geçerli?
Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Hangi İllerde Geçerli?

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Hangi İllerde Geçerli?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağının olup olmadığı, varsa da hangi illerde olduğu konusunda vatandaşlar kararsızlıklar yaşamaya devam ediyor.

A+A-

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye’de yerinde karar dönemine adım atılması ile beraber, 2 haftadan bu yana vatandaşlar iller bazında kısıtlamalar ile karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Hafta içi ve hafta sonu kısıtlamalarının hangi illerde ve hangi saatler arasında olduğu merak edilirken, vatandaşlar bu konu ile ilgili araştırma yapmayı sürdürüyor. 27 ve 28 Mart 2021 tarihlerini kapsayacak olan hafta sonu döneminde sokağa çıkma yasağının Cumartesi geçerli olup olmadığı da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

İçişleri Bakanlığı Açıklaması Yapıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile beraber, hafta sonu sokağa çıkma yasağı olan ve olmayan iller ile alakalı olarak detaylar paylaşıldı. Verilen bilgilere göre, hafta sonunda yüksek ve çok yüksek riskli iller kategorisinde yer alan şehirlerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı kısıtlaması yine devam edecek. Hafta içi geçerli olan akşam 21.00 ve sabah 05.00 arası yasak ise, 81 ilde uygulanacak.

İstanbul’da Yasak Var mı?

İstanbul’da da yasağın olup olmadığı fazlasıyla merak ediliyor. İstanbul’da sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi saat 21.00 ile Cumartesi sabahı 05.00 arası devam edecek. Bunun yanı sıra Cumartesi günü tekrardan 21.00’da başlayacak olan yasak Pazar gününün tamamını kapsayacak, Pazartesi günü 05.00’da sona erecek.

 

Kaynak: My Memur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.