PİYASALAR

  • BIST 1009577.46-1.12%
  • ALTIN2820.340.22%
  • DOLAR34.0020.32%
  • EURO37.8390.57%
  • STERLİN44.90.54%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hafta sonu hava nasıl olacak? 18 şehir için sarı kodlu uyarı yapıldı
Hafta sonu hava nasıl olacak? 18 şehir için sarı kodlu uyarı yapıldı

Hafta sonu hava nasıl olacak? 18 şehir için sarı kodlu uyarı yapıldı

Yurt genelinde etkili olan sıcak hava dalgası, hafta sonu yerini sağanak yağışa bırakacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 kent için sarı kodlu uyarıda bulundu. Başkent Ankara, Afyonkarahisar, Ağrı, Artvin, Bolu, Çankırı, Erzurum, Eskişehir, Kars, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Rize, Yozgat, Bayburt, Kırıkkale, Ardahan ve Karabük’te sağanak yağış nedeniyle sel ve su taşkını beklentisi var. Ankara Valiliği, bugün saat 12.00’den 21.00’e kadar şiddetli yağış beklendiğini bildirdi. İşte il il hafta sonu

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminelerine göre yarın 18 kentte sağanak beklentisi var.

18 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Başkent Ankara, Afyonkarahisar, Ağrı, Artvin, Bolu, Çankırı, Erzurum, Eskişehir, Kars, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Rize, Yozgat, Bayburt, Kırıkkale, Ardahan ve Karabük’te beklenen yağış nedeniyle sarı kodlu uyarı verildi.

Vatandaşlardan sel ve su taşkınlarına karşı tedbirli olunması istendi.

ANKARA’DA YAĞMUR ÖĞLEN BAŞLAYACAK

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre, bugün il genelinde öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.

Yağışın kuvvetli olacağının aktarıldığı açıklamada, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

KUZEYDOĞU KESİMLERİNDE ÖĞLEDEN SONRA BAŞLAYACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yarın öğleden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Bayburt çevreleri ile Rize ve Artvin’in iç kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.