PİYASALAR

  • BIST 10010643.583.14%
  • ALTIN2504.0050%
  • DOLAR32.1990%
  • EURO34.8980%
  • STERLİN40.770%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Güvenin Adresi, Sendikacılığın Zirvesi: Memur-Sen
Güvenin Adresi, Sendikacılığın Zirvesi: Memur-Sen

Güvenin Adresi, Sendikacılığın Zirvesi: Memur-Sen

Sendika üye sayılarına ilişkin tebliğle; Memur-Sen’in 1 milyon 4 bin 152 üye sayısıyla örgütlü güç noktasında zirvede bulunma istikrarını sürdürdüğünü, kamu görevlilerinin güven duyduğu ve güç verdiği emek örgütü olduğu bir kez daha tescillemiştir.

A+A-

Kamu görevlilerinin temsil yetki ve sorumluluğunu teslim ettiği konfederasyonun ve sendikaların belirlenmesinde esas alınan “4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin Tebliğ”, Resmi Gazete’nin bugünkü nüshasında yayımlandı. Buna göre Memur-Sen zirvedeki yerini koruyarak Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olmaya devam ediyor.

Sendika üye sayılarına ilişkin tebliğle; Memur-Sen’in 1 milyon 4 bin 152 üye sayısıyla örgütlü güç noktasında zirvede bulunma istikrarını sürdürdüğünü, kamu görevlilerinin güven duyduğu ve güç verdiği emek örgütü olduğu bir kez daha tescillemiştir.

Pandeminin ürettiği zorluklara ve hayatın olağan akışını dahi değiştiren sınırlılıklara rağmen Memur-Sen ve bağlı sendikalar, her koşulda emek mücadelesi verme şiarıyla örgütlenmedeki kabiliyetini yeniden ortaya koymuştur. Üye sayılarına ilişkin tebliğde yer alan Konfederasyon ve sendika üye sayıları; Memur-Sen’in sendikal mücadelesinin kamu görevlilerince takdir edilmesini gösterdiği kadar akademik hizmet sendikacılığının rakipsizliğini de göstermektedir.

2021 yılı verileriyle Memur-Sen’in kamu görevlileri sendikacılığında Türkiye'nin en büyük konfederasyonu olmak onurunu bir kez daha yaşamasının arkasındaki güç, hizmet kollarında emeği örgütlenmeyle buluşturan kazanımlarla taçlandıran on bir sendikamızdır.

Bu çerçevede, bugün yayımlanan tebliğle birlikte;

Eğitim-Bir-Sen 427 bin 386 üyesiyle yetkide 11. yıl;

Sağlık-Sen 245 bin 850 üyesiyle yetkide 13. yıl;

Diyanet-Sen 83 bin 587 üyesiyle yetkide 18. yıl;

Büro Memur-Sen 75 bin 671 üyesiyle yetkide 10. yıl;

Bem-Bir-Sen 58 bin 635 üyesiyle yetkide 16. yıl;

Toç Bir-Sen 45 bin 344 üyesiyle yetkide 14. yıl;

Bayındır Memur-Sen 20 bin 010 üyesiyle yetkide 11. yıl;

Enerji Bir-Sen 17 bin 140 üyesiyle yetkide 12. yıl;

Birlik Haber-Sen 14 bin 224 üyesiyle yetkide 10. yıl;

Ulaştırma Memur-Sen 10 bin306 üyesiyle yetkide10. yıl;

Kültür Memur-Sen 5 bin 999 üyesiyle yetkide 8. yıl konumuna erişerek sendikacılığın emeğe, insana, iyiye, güzele, doğruya, insana, refaha ve felaha dair gayret olduğunu kanıtlamıştır.

Bu itibarla, güvenleriyle gücümüze güç katan, üyelikleriyle örgütlülük noktasında kararlı tavır ortaya koyan kamu görevlilerine şükranlarımızı arz ediyoruz. Sendikal mücadelede itibar markası olmayı Memur-Sen açısından değişmeyen durum, örgütlenmede istikrar ve rakipsizlik zirvesinde bulunmayı sabit konum haline getiren kamu görevlilerinin takdirine ve teveccühüne mazhar olma çabamızı artırarak devam ettireceğimizi bu vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz. Emeğe değer katma, ekmeği büyütme, bütçedeki payı yükseltme, haklarımızı ve çalışma şartlarımızı insan onuruna uygun hale getirme mücadelesinde Memur-Sen’e güven ve destek veren üyelerimize ve bağlı sendikalarımıza teşekkür ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.