PİYASALAR

  • BIST 1009645.020%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Güngören’de “Birey” Olmak
Güngören’de “Birey” Olmak

Güngören’de “Birey” Olmak

Türkiye’deki eğitim sisteminin eksikliklerini bir nebze olsun telefi eden eğitim kurumlarına bir yenisi daha eklendi. Güngören Birey Eğitim Kurumları, İstanbul Güngören’de Türkiye’nin geleceğine verdiği hizmetlerle katkı sağlıyor.

A+A-

Özel öğretim kursları ve kişisel gelişim kursları, sınavlara hazırlanan ortaöğretim çağındaki öğrencilerin en önemli yardımcısı. Zaman zaman kurslar üzerine tartışmalar yoğunlaşsa da ne veliler ne öğrenciler eğitim sürecinde bu kurumların desteğinden mahrum kalmak istemiyor.

Avrupa Yakasının Bakırköy, Bağcılar gibi kalabalık ve ilçelerinin arasında mütevazı nüfusu ve sakin yapısıyla ama her şeyden çok Köyiçi’ndeki kebapçılarıyla bilinen Güngören’de bu günlerde yeni bir kişisel gelişim kursu bölge eğitimine katkı sunmak adına yola çıktı.

Güngören Birey Eğitim Kurumları Köyiçi’nde eski kaymakamlık binasında hizmet veriyor. Eskiden akşam lisesi olarak da kullanılan bina ortaokul ve lise öğrencilerinin daha iyi yerlere gelebilmesi için verilecek bir eğitimin gerekliliklerine uygun biçimde yeniden donatılmış. Akıllı tahta ve FÖY sistemleriyle güçlendirilmiş. Öncü ve üst düzey bir eğitime hazır hale getirilmiş.

Kurum Müdürü Murat Altan uzun yıllar Esenler’de bir özel kurumun yöneticiliğini yapmış tecrübeli bir isim. Kendisine misafir olduk ve bize ikram ettiği köpüklü Türk kahvesi eşliğinde kişisel gelişim kursları, BİREY kurumlarının eğitime bakışı ve Güngören’i konuştuk. Son derece verimli ve bizim açımızdan aydınlatıcı bir sohbet oldu. Umarım bizim röportaj yaparken aldığımız keyfi siz okurlarımız da bu satırları okurken hissedersiniz:

(Esra Kaygusuz) Murat Hocam öncelikle hayırlı olsun. Böyle güzel bir kurumun yöneticisi olarak sizin gibi hem dinamik hem tecrübeli bir ismi görmek bize geleceğimiz açısından ümit veriyor.

(Murat Altan) Teşekkür ederim Esra Hanım. Ben de size bu nazik ziyaretinizden ve gurur okşayıcı sözlerinizden ötürü hem kurumum hem şahsım adına teşekkür etmek istiyorum. Birey eğitim kurumları Güngören için yeni olmakla birlikte hepimizin malumu olduğu üzere arkasında 25 yıllık bir birikimin gücüyle hareket ediyor. Gerek kurslar ve sınavlara hazırlık konusunda gerek özel okul ve özgün eğitim alanında Türkiye’nin öncü, yol açan, ufuk gösteren kurumu olan BİREY markasını Güngören’le buluşturmak istedik. Yola çıkarken önceliğimiz yaptığımız işin hakkını vermek öğrencilerimizin ve velilerimizin senenin sonunda bize teşekkür etmesini sağlamak olarak belirledik. Öğrenci ve veliyi; kaynak kalitesi, sunduğu fiziksel imkânlar, özverili ve deneyimli kadroları vasıtasıyla verdiği eğitimi göz önünde bulundurduğumuzda hedeflerimize ancak BİREY markasıyla ulaşabileceğimizi biliyorduk.
Hocam sözünüzü kesiyorum ama BİREY’i aynı işi yapan diğer kurumlar arasında bu kadar ön plana çıkaran nedir, hakikaten öğrenmek isteriz.

(MA) Estağfurullah, elbette soracaksınız. Öncelikle FÖY sisteminin diğer öğretim kurslarında bulunmadığını ve sadece BİREY kurumlarında verildiğini ifade etmeliyim. Biraz daha açıklayıcı olam gerekirse FÖY dediğimiz sistem: 
Bir konunun anlatılması ve öğrenilmesi için gereken bilgileri ve adımları içeren en küçük yapıdaki kitapçıktır.
Her föy bir dersin anlatılma süresi olan 40 dakikaya uygun şekilde hazırlanmıştır.

Öğrencinin bir ders süresinde konuyu çalışmasına ve anlamasına yetecek şekilde oluşturulmuştur.
Öğretmen ile öğrenci arasında öğretmeyi ve öğrenmeyi kolaylaştıran, en basit ve yalın Konuyu esastan alıp bir ders süresinde gereken bilgiyi, açıklamaları ve örnekleri içerecek şekilde hazırlanmıştır.Ders çalışma için yol haritasıdır.
Senaryosu vardır, adım adım ilerler, bilgileri birbirine bağlar.
Açıklamaların ve boşluk doldurmaların öğretmen tarafından anlatılmasını gerektirir.
Öğretmenle öğrenciyi bir araya getirerek karşılıklı iletişime dayalı etkin öğrenmenin gerçekleşmesini sağlar.

Konu çalışılırken veya anlatılırken herhangi bir ayrıntının unutulması ya da atlanması olasılığını ortadan kaldırır.

Metodiktir, kitap değildir, defter değildir, soru bankası değildir.
Beraber ders çalışma ortamı oluşturur.

Bizi BİREY olarak ön plana çıkaran işte ülkemizde yalnızca bizim tarafımızdan tatbik edilen bu FÖY sistemi ve rakiplerimizin bile hakkını verdiği kaynak kalitesidir. Bütün bu saydıklarıma iyi teçhiz edilmiş bir sınıf ortamını ve üst düzey fiziki imkânları; güçlü, samimi ve özverili eğitim kadromuzu ekledik.  Ayrıca Güngören başta olmak üzere Esenler Bağcılar gibi pek çok yerden 15- 20 dk içerisinde bize ulaşma imkânı veren uygun lokasyon avantajımızı da hesaba katarsak GÜNGÖREN BİREY’in kıymeti daha da iyi anlaşılacaktır.

(EK) Efendim sınav hazırlık sürecinde bir kursun bulunduğu yer, kaynak kalitesi, ders anlatımına diğer kurumlardan farkınızı ortaya koyan FÖY sistemi ve öğretmen kadronuzun gücüne vurgu yapmanız güzel fakat sadece bunlar sizce öğrencilerinizin sınav ve ders başarısını dolayısıyla sizin kurumsal başarınızı sağlamak için yeterli mi?

(MA) Güzel bir soru sordunuz Esra Hanım. Şu ana kadar sözünü ettiklerimiz mutlaka olması gereken özellikler. Fakat bunlara hizmet verdiğiniz bölgenin sosyolojisine öğrencilerin ve ailelerin ekonomik sosyal özelliklerine hâkim rehberlik kadrosunu eklemezseniz vereceğiniz eğitimden alacağınız verim büyük ölçüde eksilir. Güngören, Tıpkı İstanbul’un diğer bölgeleri gibi Türkiye’nin doğusundan batısından kuzeyinden güneyinden gelip yerleşmiş orta düzey geliri olan ailelerin yaşamak için tercih ettiği bir ilçemiz. Karadeniz bölgesinden Trabzon’dan, Doğu ve Güneydoğu illerimiz Malatya, Erzincan ve Siirt yörelerinden ve Orta Anadolu bölgesinden Kayseri ağırlıklı olarak velilerimiz var. Rehber öğretmenlerimizi de işte bu renkli yelpazeyi tanıyacak bu ilçenin çocuklarını anlayacak birikimle seçtik. Rehberlik öğretmenlerimizi, kursumuza kaydolan her bir öğrenciyle birebir ilgilenerek adeta bir eğitim koçu gibi kurs sürecinde onların yanında olacak ve her tökezlediklerinde onları ayağa kaldıracak arkadaşlarımızdan seçtik. Böyle yetkin bir rehberlik anlayışıyla eğitim faaliyetlerimizi taçlandıracağımıza inanıyoruz.

(EK) Şu ana kadar anlattıklarınız bana, “Keşke sizin öğrenciniz olsam...” dedirtti inanın. Güngören eğitimine yapacağınız katkıyı bütün Güngörenliler gibi ben de merakla takip edeceğim Hoca’m. Eklemek istediğiniz başka bir şey varsa buyurun lütfen.

(MA) Biz Güngören BİREY olarak elimizden gelenin en iyisini bütün samimiyetimizle yapmaya çalışacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bunun için eğitim sloganımızı “Günlünüz Rahat Olsun” şeklinde kurguladık. Bizden yana hem öğrencilerimizin hem velilerimizin hakikaten gönülleri rahat olsun. Ama unutulmamalı ki dünyanın en iyi hocalarını, dünyanın en teknik okulunda toplasanız, eğitim verdiğiniz öğrenciler disiplinli çalışmazsa kendilerine olan güvenleri eksikse doğru motivasyonla o kurumu seçmemişlerse vereceğiniz eğitim hedefe ulaşamaz. Bu itibarla özellikle öğrencilerimize 2019/20 Eğitim Öğretim yılının hayırlı ve verimli geçmesini temenni ediyor disiplinli bir çalışmanın başarının en temel belirleyicisi olduğunu hatırlatmak istiyorum. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum.

Ayağınıza sağlık.

gungoren-birey.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler