PİYASALAR

  • BIST 1009794.090.8%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gülşah Kıyak: “Ülkemi Temsil Etmenin Gururu Ve Onurunu Bu Yıl Da Şampiyon Olarak Yaşadım”
Gülşah Kıyak: “Ülkemi Temsil Etmenin Gururu Ve Onurunu Bu Yıl Da Şampiyon Olarak Yaşadım”

Gülşah Kıyak: “Ülkemi Temsil Etmenin Gururu Ve Onurunu Bu Yıl Da Şampiyon Olarak Yaşadım”

Antalya Spor Salonu’nda 70 ülkeden 1250 sporcunun katılımıyla devam eden Dünya Büyükler Kick Boks Şampiyonası’nda, Türkiye Kick Boks Milli Takımı sporcuları Gülşah Kıyak ile Duygu Turan, dördüncü gün mücadeleleri sonunda dünya şampiyonluğunu elde etti. Gülşah ile şampiyonluğunu kutlamak için görüştük. Sporu, sporcu kadın olmanın zorluklarını, dünya şampiyonu Gülşah’ın hikayesini konuştuk. Samimi, tanıdık bir hikâye gibi anlattı başarısına uzanan yolu.

A+A-

AİLEM HEP DESTEKLEDİ

Gülşah kicks boks merakın nasıl başladı? Çocukken spora merakın var mıydı mesela? Ailen destek oldu mu?

Dövüş sporlarına merakım çok küçük yaşlarda başladı. O zamanlar çocuk aklı sevdiklerimi koruma içgüdüsüyle ne kadar güçlü olursam sevdiklerimi o kadar korurum düşüncesi vardı. Aynı zamanda büyük bir Bruce Lee hayranıydım. Böylelikle dövüş sporlarıyla tanışmış oldum. Ailem bana her zaman destek oldu. Hatta çoğu zaman ben antrenmanlara gitmek istemediğimde, yorgun olduğumda bile annem “Gülşah hayır kızım antrenmana git sen ülkeni bayrağını temsil edeceksin” diyerek bana destek olmuştur. Bu konuda çok şükür ailem hep arkamda durdu, desteklerini hep hissettim.

“BAŞKA SPOR YAP, EVİNDE OTUR!”

Türkiye’de sporcu kadın olmak zor mu?

Zaten her gün haberlerde, sosyal medyada görüyoruz, Türkiye’de kadın olmak zor. Tabii ki bana da her zaman “Dövüş sporları kadın işi değil, başka spor yap evinde otur” gibi şeyler diyenler oluyordu. Ama benin bir hedefim, hayalim vardı ve hiç yılmadan ona ulaşmak için çalışacaktım. Öyle de oldu çok şükür ülkemi iki farklı branşta; kick boks ve wushu da temsil ederek bu mutluluğu yaşadım. Bayrağımızı dalgalanırdım.

GALİBİYET, ŞEHİTLERİMİZ İÇİN

Hayatında spor olmasa ne yapmak isterdin?

Çocukluk hayalim olan beden eğitimi ve spor öğretmenliğini, bu kutsal görevi icra ediyorum. Aktif sporcu olmasam da yine de sporun içinde olurdum. Eğer öğretmen de olmamış olsaydım ‘Özel Hareket Polisi’ olmak isterdim.

Dünya Büyükler Şampiyonası’nda altın madalya kazandın. Türkiye’yi yurt dışında temsil etmek, altın madalya kazanmak nasıl bir duygu?

Harika bir duygu! Kelimelerle tarif edemem bu duyguyu. Herkesin yaşamasını isterim. Vatana bayrağa millete bağlı bir evlat olarak yetiştim. Bunun sorumluluğunun her zaman farkındaydım. Ülkemi temsil etmenin gururu ve onurunu bu yıl da şampiyon olarak yaşadım. Marşımızı okutmak bayrağımızı göndere çektirmek en büyük hayalimdi. ‘Bir gün olacak’ diyordum, oldu çok şükür. Burada da belirtmek istiyorum ki şehitlerimiz içindi bu galibiyet. Vatan ve bayrak uğruna şehit olan tüm askerlerimiz polislerimiz öğretmenlerimiz ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu içindi.

BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞTİ

Dönünce hayatında neler değişti?

Ailem her zaman gurur duymuştur fakat tanımadığım insanların dahi bana ulaşması, güzel dileklerde bulunup, gurur duyması hayatımda alacağım tüm kararları etkileyecek nitelikte oldu. Çevremdekilerin yaptığım spora bana bakış açıları değişti. Bu spora ne kadar bağlı olduğumu daha iyi anladılar. Artık her konuda daha dikkatli olmam gerekiyor.

Kaç yaşındasın? Geleceğe dair planların neler?

30 yaşındayım, geleceğe dair planım şampiyonluğumu korumak için daha çok çalışmak. Ayrıca vatana millete hayırlı çocuklar yetiştirmek.

PES ETMEYİN!

Sporla ilgilenen gençlere söylemek istediğin bir şey var mı?

Her şeyden önce disiplinli ve azimli olmalarını tavsiye ediyorum. Asla pes etmesinler asla vazgeçmesinler.

Bu keyifli söyleşi içinteşekkür ederiz.

İlginiz ve desteğiniz için asıl ben teşekkür ederim. Aileme, antrenörlerim İrfan Doruk ve Hasan Fahri Şen’e, bana en büyük moral kaynağı olan öğrencilerime, emeği geçen ve maddi manevi destek olan herkese sonsuz teşekkürler ve saygılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.