PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2495.4540.46%
  • DOLAR32.5970.14%
  • EURO34.7690.03%
  • STERLİN40.591-0.11%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. GSS prim borç sorgulama nereden yapılır? e-Devlet üzerinden GSS prim borcu öğrenme
GSS prim borç sorgulama nereden yapılır? e-Devlet üzerinden GSS prim borcu öğrenme

GSS prim borç sorgulama nereden yapılır? e-Devlet üzerinden GSS prim borcu öğrenme

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları zaman zaman vatandaşların gündemine giren bir uygulamadır. Bura asıl olan eğer bir kişi çalışmıyorsa bile GSS primi otomatik olarak sağlık işlemlerinde devreye giriyor. Siz sigortasız ve işsiz kaldığınız dönemlerde  bu uygulama sistem tarafından otomatik olarak devreye sokuluyor.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan  ve herhangi bir sağlık güvencesi bulunmayanlara özel bir sistem olan Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarını vatandaşlar  e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayıp borçlarının olup olmadığını öğrenir. Eğer borç varsa ve ödeme yapmak istiyorsanız kredi kartı ile online olarak Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarını ödeyebilirsiniz.

GSS prim borcu nasıl sorgulanır

Son dönemde vatandaşlar için büyük kolaylıklar sağlayan e-Devlet kapısı ile vatandaşlar sunulan hizmetler ile işlemlerini bir tıkla hızlı bir şekilde kolayca çözebilme olanağına sahiptir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından e-Devlet sistemi üzerinden sunulan hizmetlerden biri de ‘Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’ başlığı adı altındaki hizmetdir.

Genel Sağlık Sigortası (GSS)  tescil ve prim borcu sorgulama işlemini yapmak isteyen vatandaşların e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapması ve https://www.turkiye.gov.tr/sgk-gss-borc-dokumu adresine bilgisayar üzerinden giriş yapması gerekiyor.  Daha sonrasında karşınıza gelecek ekranda prim borcunuzu ayrıntılı olarak inceleyip görebilmektesiniz.

edevlet.jpg

Genel Sağlık Sigortası (GSS)  Sorgulama Yapmak İçin Tıklayın

Genel Sağlık Sigortası (GSS)  nedir?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemi 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Bu yeni sisteme göre, herhangi bir sağlık güvencesi olmayan kişilerin ve ailelerinin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için geliştirilen bir uygulamadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.