PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Göksu’dan İmamoğlu’na: İBB'yi borçlanamaz hale getirdiniz
Göksu’dan İmamoğlu’na: İBB'yi borçlanamaz hale getirdiniz

Göksu’dan İmamoğlu’na: İBB'yi borçlanamaz hale getirdiniz

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı’nın yatırım planına İstanbul için 300 metrobüs alımını neden yer vermediğini sordu. İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, İmamoğlu’na “Yasal sınırları aştığı için İBB’yi borçlanamaz hale getirdiniz” diye cevap verdi.

A+A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, attığı bir tweette İstanbul için 300 metrobüs alımı yapacaklarını ancak Cumhurbaşkanlığı’nın bu alımı yatırım planına almadığını yazdı. “Cumhurbaşkanlığımız, finansını bulduğumuz 300 metrobüs alımını uygun görmemiş ve 2022 yatırım planına almamış. Sorun yok, o alımları yaparız. Ama milyonlarca İstanbullunun yaşadığı 3. Bölge’ye yapacağımız metronun finansı bile hazırken, neden onay vermediniz onu anlamadık!” diyen İmamoğlu’na cevap, İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’dan geldi.

GÖKSU’DAN İMAMOĞLU’NA CEVAP!

Göksu, İmamoğlu’nun tweetine cevap verdi ve CHP’li yönetimin İBB’yi borçlanamaz hale getirdiğini söyledi. “Birisi Sayın Başkan'a yasal sınırları aştığı için İBB’yi borçlanamaz hale getirdiğini hatırlatabilir mi lütfen! Kendisi İstanbul’la ilgilenmediği için bilmiyor olabilir” ifadelerini kullanan Göksu, bu açıklamalarına önceki meclis konuşmalarında da yer vermişti.

İBB’Yİ 2 YILDA BORÇ ALAMAYACAK DURUMA GETİRDİLER

Göksu, İBB’nin 2 yılda borçlanma limitini doldurduğunu ve yasal borçlanma limitlerini aştığı için İBB'yi 27 yıl sonra ilk kez 'borç dahi alamayacak' duruma getirdiğini söylemişti. Göksu daha önce yaptığı açıklamalarda, İBB'nin iki yılda 43 milyar 402 milyon lira borçlandığını belirterek, "CHP'li İBB Yönetimi, yasal borçlanma limitlerini aştığı için İBB'yi 27 yıl sonra ilk kez 'borç dahi alamayacak' duruma getirdi. 2 yılda belediyenin borcunu 43 milyar 402 milyon liraya çıkaran İBB Başkanı, İstanbul için bugüne kadar algı ve şovdan başka ne üretti?" diye sormuştu.

İmamoğlu’nun engelleme iddialarına ise, “İBB Başkanı her fırsatta, her yerde (beni engelliyorlar) diyor. Bu mu engelleme? Engellesek bu borçlanmayı yapabilir mi?” şeklinde karşılık vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.