PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2324.5090.78%
  • DOLAR32.3640.1%
  • EURO34.9070.44%
  • STERLİN40.7720.98%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Galatasaray şampiyon dinlemedi
Galatasaray şampiyon dinlemedi

Galatasaray şampiyon dinlemedi

Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray, deplasmanda son şampiyon Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup etti.

A+A-

Süper Lig'in 2. haftasındaki dev maçta Galatasaray, deplasmanda son şampiyon Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılı takım 2-0'lık skorla kazandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren gol, 14. dakikada penaltıdan Radamel Falcao ve 76. dakikada Younes Belhanda'dan geldi.

Bu sonucun ardından Galatasaray, ilk haftadaki 3-1'lik Gaziantep FK galibiyetinin ardından puanını 6 yaparken, ilk hafta Hatayspor'a 2-0 mağlup olan Başakşehir puansız kaldı.

Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray büyük derbide Fenerbahçe'yi ağırlayacak, Başakşehir ise deplasmanda Karagümrük'e konuk olacak.

ETEBO İLK KEZ SAHADA

Galatasaray'ın yeni transferi Oghenekaro Etebo, ilk kez maç kadrosuna girdi ve 72. dakikada Feghouli'nin yerine oyuna dahil olarak ilk kez sahaya da çıktı.

Sarı-kırmızılıların İngiltere'nin Stoke City takımından kiraladığı Nijeryalı futbolcu, Gaziantep FK ve Neftçi maçlarında müsabaka kadrosuna alınmamıştı.

Genç orta saha oyuncusu, yedekler arasında maça başladı.

ARDA TURAN, ESKİ TAKIMINA KARŞI OYNADI

Altyapısından çıktığı Galatasaray'a 9 yıl aradan sonra dönen Arda Turan, eski takımı Medipol Başakşehir'e karşı ilk kez mücadele etti.

Galatasaray'dan 2011'de İspanya'nın Atletico Madrid takımına transfer olan Arda Turan, ardından Barcelona'ya geçti. Arda, Katalan temsilcisinden kiralık olarak 2018'in ocak ayında Medipol Başakşehir'e transfer oldu. Turuncu-lacivertli takımda 2 yıl kalan tecrübeli futbolcu, ocak ayında İstanbul temsilcisi ile yollarını ayırdı.

Mayıs ayında Barcelona ile sözleşmesinin sona ermesiyle Galatasaray'a dönen Arda Turan, ayrılmasının ardından eski takımına karşı ilk kez forma giyerken, sahaya kaptan olarak çıktı.

BAŞKAN MUSTAFA CENGİZ TRİBÜNDE

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, karşılaşmayı tribünden izledi.

Uzun süredir sağlık sorunu yaşayan ve bir dizi ameliyat geçiren Cengiz, protokol tribününe ikinci başkan Abdurrahim Albayrak'ın koluna girerek indi.

VAR KARARININ ARDINDAN PENALTI

11. dakikada Galatasaray'ın kullandığı serbest vuruşun ardından Luyindama ceza alanı sağ çaprazında kafa vuruşunu yaptı ve Başakşehir'de Demba Ba topu uzaklaştırdı. Galatasaraylı oyuncular ise Demba Ba'nın topa eliyle dokunduğu yönünde itirazda bulundu.

Maçın hakemi Atilla Karaoğlan oyunun devam etmesi yönünde karar alırken, VAR hakemi Ali Palabıyık, inceleme için Karaoğlan'ı monitöre davet etti. Yapılan incelemenin ardından elle müdahale tespit edildi Galatasaray penaltı kazandı. Topun başına gelen Falcao, topu ağlara göndererek takımın öne geçirdi.

BELHANDA'DAN ÇOK ŞIK GOL

Galatasaray'a 2 farklı üstünlüğü getiren gol, takımdan ayrılacağı konuşulan Younes Belhanda'dan geldi.

76. dakikada Babel'in topuk pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Belhanda, ayağının dışıyla şık bir vuruş yaptı ve Galatasaray 2-0 yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.