PİYASALAR

  • BIST 10010182.99-0.35%
  • ALTIN2427.992-0.68%
  • DOLAR32.205-0.04%
  • EURO34.793-0.37%
  • STERLİN40.442-0.26%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Fransa'dan UCM çıkışı
Fransa'dan UCM çıkışı

Fransa'dan UCM çıkışı

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) maddi katkı ve ortaklık manasında başka Avrupa ülkeleri ile destek vermeye devam edeceklerini açıkladı.

A+A-

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD ak Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Boltonın UCM hakkında yapmış olduğu dünkü açıklamaları değerlendirildi.

Açıklamada, Fransa, Avrupalı ortakları ile beraber ortaklık yapma derecesinde ve mali katkıda bulunma ile UCMyi desteklemektedir. ifadesine yer verildi.

En ağır suçların sorumlularını yargılamak için faaliyete geçirilen UCMnin suçluların cezasız kalmaması yolunda atılan önemli bir addim olduğu belirtilen açıklamada, ABDnin de bu konuya karşı oldukça duyarlı olduğunun altı çizildi.
UCMnin milletlerarası alanda faaliyette bulunan bir ceza mahkemesi olduğu belirtilen açıklamada, ayrıca, ülkelerin yargılayamadıkları veya yargılamaktan kaçındıkları durumlarda tamamlayıcı (mahkeme) prensibi ile hareket etmiş olduğu vurgulandı.

Açıklamada, mahkemenin bağımsız ve yansız yargı faaliyetlerine bir kısıtlamaya maruz kalmadan devam etmesi icap ettiğinin altı çizildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, dün merkezi Washingtonda bulunan sivil cemiyet kuruluşu Federalist Topluma yapmış olduğu açıklamada, ABD, UCM ile iş birliği yapmayacaktır. UCMye destek olmayacağız. İçerisinde yer almayacağız. UCMyi kendi içinde ölmesi için bırakacağız. niçin olsa almış olduğu karar ve girişimlerle UCM bizim için zaten ölüdür. değerlendirmesinde bulunmuştu.

Boltonın UCM kararını açıklamasından saatler önce ABD Dışişleri Bakanlığı, Washingtondaki Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ofisini kapatma kararı aldıklarını duyurmuştu.

Merkezi Hollandanın Lahey şehrinde bulunan UCM, bugün yapmış olduğu yazılı açıklamayla Boltonın sözlerini değerlendirmiş, 123 üye ülkenin desteğini alan yansız ve bağımsız bir mahkeme olduğunu vurgulamıştı.
Açıklamada, UCMnin hukuk mahkemesi olduğu, bu esaslar ve hakın üstünlüğü istikametinde çalışmalarını yılmadan sürdüreceği kaydedilmişti.

 

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.