PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Flaş haber! İYİ Parti'de kongre kararı
Flaş haber! İYİ Parti'de kongre kararı

Flaş haber! İYİ Parti'de kongre kararı

İYİ Parti'de 1 ay içinde olağanüstü kongreye gidiyor. Meral Akşener kongrede yeniden aday olacağı iddia edildi.

A+A-

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde gerçekleştirilen İYİ Parti çalıştayında Genel Başkan Meral Akşener'in konuşması yarıda kaldı. İYİ Parti'nin 12 Ağustos'ta kongreye gideceği iddia edildi. 

Basına kapalı gerçekleştirilen çalıştayda partililerden edinilen bilgiye göre, Genel Başkan Meral Akşener’ın konuşma yaptığı sırada partililer arasında seçim sürecine ilişkin tartışma yaşandı. Tartışmalar sonrasında Genel Başkan Meral Akşener, konuşmasını yarıda keserek salondan ayrıldı. Daha sonrasında tartışmaların yatışması üzerine Akşener salona gelerek konuşmasını sürdürdü. 

Çalıştayda çıkan krizin ardından İYİ Parti, 1 ay içerisinde olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. Kongrenin, 12 Ağustos tarihinde gerçekleştirileceği öğrenildi. 

ytd.jpg

Koray Aydın'dan ilk açıklama

 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, ""Kongreyi bir ay içinde yapacağız. Liderimizin arkasındayız" dedi.

"LİDERİMİZİN ARKASINDAYIZ"

Aydın, "Eleştiriler de oldu. Seçimden yeni çıkan partini yüzde 10 ile çıktığını ve devlete karşı, güçlü partiye karşı balşarılı olduğnu beyan eden de oldu. Olağanüstü kongre açıklamalarında bulundular. Aydın, "Genel Başkanımız da bu açıklamalardan sonra uzunca bir konuşma yaptı. 45 gün veya bir ay sonra yapılacak.  Bu aynı zamanda seçimden çıkmış bir partinin yeniden hamle yapma yorulan unsurlarına karşı daha zinde hamleler yapılacaktır. Meral Akşener tekrar aday olacak tabi. Biz liderimizin arkadındayız. Kendisini sonuna kadar destekliyoruz. İYİ Parti bir yerde kendi küllerinden yeniden doğacak. Aday olmayı düşünen kimse yok. Cesaret edebilecek biri olduğunu düşünmüyorum." diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.