PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670%
  • DOLAR32.3350%
  • EURO34.7430%
  • STERLİN40.5130%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Filyason uygulamasından artık vazgeçilmeli
Filyason uygulamasından artık vazgeçilmeli

Filyason uygulamasından artık vazgeçilmeli

Uzaktan eğitim ve süreç yönetimi, uzaktan eğitime erişim sorunları, salgının eğitim kurumlarına, çalışanlara yaşattığı sıkıntıların görüşüldüğü toplantının açılışında konuşan Ali Yalçın, alandan, sahadaki uygulayıcılardan, teşkilatlarımızdan iletilen sorunların çözümü için Bakanlık yetkilileriyle paylaşıldığını, iletilen sorunların bir kısmının çözüldüğünü ancak hâlâ çözülmeyi bekleyen sorunlar olduğunu belirtti.

A+A-

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, uzaktan eğitim sürecinde eğitim çalışanlarının herhangi bir hak kaybına uğramamalarının önemli bir kazanım olduğunu ifade ederek, “Kovid-19 salgın sürecinde hazırladığımız raporlarımız, önerilerimiz ve eleştirilerimiz sayesinde eğitim çalışanlarının birçok sorunu çözüldü. Uygulama içerisinde ortaya çıkan güncel sorunlar da teşkilatımızla yaptığımız istişareler ve taleplerimiz doğrultusunda çözülmeye devam ediyor” dedi.

Uzaktan eğitim ve süreç yönetimi, uzaktan eğitime erişim sorunları, salgının eğitim kurumlarına, çalışanlara yaşattığı sıkıntıların görüşüldüğü toplantının açılışında konuşan Ali Yalçın, “Alandan, sahadaki uygulayıcılardan, teşkilatlarımızdan aldığımız, bize iletilen sorunların çözümü için Bakanlık yetkilileriyle gereken görüşmeleri yaptık. Uzaktan eğitim sürecinde ücretli öğretmenlerin, usta öğreticilerin mağduriyetinin önüne geçilmesi, mazeret tayini, öğretmenlerin iller arası yer değişikliği hakkı, atamaları yapıldığı hâlde kararnamesi gönderilmeyen öğretmenlerin göreve başlatılmaları için sendika olarak üzerimize düşeni yerine getirdik. Böylece eğitim çalışanlarının hak kaybına uğramasının önüne geçtik” ifadelerini kullandı.

Gereken tedbirler alınarak yüz yüze eğitim öncelenmelidir

Uzaktan eğitime erişim sorunlarına da değinen Yalçın, “Bilişim altyapısının mevcut durumu ve kırsaldan merkeze doğru öğrenci, öğretmen ve eğitim kurumlarının aynı imkânlara eşit bir biçimde erişemediği dikkate aldığında, bütün eğitimin dijital ortamda yürütülemeyeceği gerçeğinden hareketle, gereken tedbirler alınmak suretiyle yüz yüze eğitime bir an evvel geçilmelidir” şeklinde konuştu.

Eğitimciler filyasyon ve denetim ekiplerinde görevlendirilmemelidir

Eğitimcilerin, iş yükünün arttığı bir süreçte filyasyon ve denetim ekiplerinde görevlendirilmesini doğru bulmadıklarını belirten Yalçın, uzaktan eğitim sürecinin yeniden başlaması, eğitim kurumları yöneticilerinin ve öğretmenlerin artan iş yükü, karşı karşıya kaldıkları sağlık riski göz önüne alınarak yönetici ve öğretmenlerin filyasyon ve denetim ekiplerine dâhil edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Eğitim yöneticilerinin iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı çerçevesinde eğitim kurumu yöneticilerinin işveren vekili/işveren olarak sorumlu tutulmalarının doğurduğu sorunlara dikkat çeken Yalçın,  yöneticilerin bir taraftan iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili önlemler için olağanüstü gayret gösterirken diğer taraftan mali sorumlulukla karşı karşıya bırakılmalarını önleyecek bir düzenleme yapılmasının elzem olduğunu dile getirdi.

(sendikabulteni.com)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.