PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670%
  • DOLAR32.3350%
  • EURO34.7430%
  • STERLİN40.5130%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. FBI Başkanı Robert Mueller'den Trump'ı yakacak sözler
FBI Başkanı Robert Mueller'den Trump'ı yakacak sözler

FBI Başkanı Robert Mueller'den Trump'ı yakacak sözler

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın 2016'dan önce Başkanlık yarışı sürecinde Rusya ile gizli ilişkilerini ve bunların başkanlık seçimine etkisini araştıran eski FBI Başkanı Robert Mueller, Temsilciler Meclisi Adliyesi’nde juri karşısına çıktı.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya ile ilişkisini ve bu ilişkinin aday olduğu 2016 seçimlerindeki etkisini 22 ay boyunca araştıran eski FBI Başkanı ve Özel Yetkili Savcı Robert Mueller, Temsilciler Meclisi Adliyesi'nde ifade verdi.

Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’nde konuşan Mueller, Başkan Trump'ın iddia ettiğinin aksine soruşturma sonucunda tamamen temize çıkmadığını belirtti. Savcı Mueller, ''Bulgular, başkanın işlediği iddia edilen suçlardan tamamen aklanmış olmadığını gösteriyor." dedi. 

Duruşmada açılış konuşması yapan ABD Temsilciler Meclisi Üyesi ve Yasama Komitesi Başkanı Jerry Nadler, "Her ne kadar kanunlar sizi başkanın bu davranışlarını araştırmaktan men ettiyse de siz, onun tamamen aklanmadığını açıkça söylediniz. Bu şekilde hareket eden herhangi bir kişi bir suç işlediği için yargılanmış olacaktı. Ve bu ulusta başkan bile kanunların üzerinde değil" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.