PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2387.588-0.11%
  • DOLAR32.237-0.24%
  • EURO34.705-0.15%
  • STERLİN40.468-0.45%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Eski Başkan George H.W. Bush için tören düzenlendi
Eski Başkan George H.W. Bush için tören düzenlendi

Eski Başkan George H.W. Bush için tören düzenlendi

94 yaşında hayatını kaybeden 41'inci Başkanı George H.W. Bush'un cenazesi Washington'daki ABD Kongresine götürüldü. Kongre binasında Bush için anma töreni düzenlendi.

A+A-

ABD Kongresi'nde düzenlenen törene Başkan Donald Trump ve eşi de katıldı. Törende, çok sayıda senatör konuşma da gerçekleştirdi.

94 yaşında hayatını kaybeden ABD'nin 41. başkanı George Herbert Walker Bush için Kongre’de düzenlenen anma törenine, Başkan Yardımcısı Mike Pence de katıldı. Pence, Bush ailesine başsağlığı diledi.

Kongre’de düzenlenen anma törenine, ABD Anayasa Mahkemesinden de yargıçlar katıldı.

ABD borsaları 5 Aralık'ta Bush için kapalı olacak

Anma töreni kapsamında Bush’un naaşının çarşamba gününe kadar Kongre’de tutulması planlanıyor. Cenaze, daha sonra Ulusal Katedral'e götürülerek devlet töreni düzenlenecek. Eski ABD Başkanı Bush'un cenazesi, törenin ardından perşembe günü defnedilmek üzere Teksas'a geri götürülecek.

ABD borsaları, 5 Aralık Çarşamba günü Bush'un ölümü nedeniyle kapalı olacak.

Bir süredir tedavi gören Bush, Teksas eyaletinin Houston kentinde hayatını kaybetmişti. Bush, CIA başkanlığı ve Başkan Ronald Reagan'ın 2 dönem yardımcılığı görevlerini üstlendi. Ardından başkan seçildi ve bu görevi 1 dönem sürdürdü. Irak'ı ilk kez işgal etmeye çalışan Amerikan Başkanı olarak tarihe geçti. Çocukları da siyasete atılan Bush'un oğullarından George W. Bush babasının izinden gitti. Başkan seçilen oğul Bush, Irak ve Afganistan'ı işgal etti, milyonlarca kişinin ölümüne sebep oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.