PİYASALAR

  • BIST 1009141.980.68%
  • ALTIN2324.0280.75%
  • DOLAR32.3550.07%
  • EURO34.973-0.14%
  • STERLİN40.899-0.28%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erdoğan'dan Macron'a SAMP-T çıkışı: Ortak üretim muhalefetini kaldırın
Erdoğan'dan Macron'a SAMP-T çıkışı: Ortak üretim muhalefetini kaldırın

Erdoğan'dan Macron'a SAMP-T çıkışı: Ortak üretim muhalefetini kaldırın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Türkiye'yi Avrupa hava savunma sistemi SAMP-T'nin üretimine dahil edin ve ortak üretim konusundaki muhalefet şerhine son verin" dediği iddia edildi.

A+A-

Amerikan Bloomberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında yapılan son görüşmenin bazı detaylarına ulaştı.

"ORTAK ÜRETİM MUHALEFETİNE SON VERİN"

Bloomberg'in Türk yetkililere dayandırdığı habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Türkiye'yi Avrupa hava savunma sistemi SAMP-T'nin üretimine dahil edin ve ortak üretim konusundaki muhalefet şerhine son verin" dediği iddia edildi.

İMZALAR İKİ YIL ÖNCE ATILMIŞTI

İki yıl önce EUROSAM ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi Aşama-B Sözleşmesi, Erdoğan ile Macron'un katıldığı törenle imzalanmıştı.

"ERDOĞAN GERİ ADIM ATMADI"

Bloomberg'in haberinde, Ankara'nın henüz geçen yıl satın alınan S-400'leri henüz aktifleştirmediği ve Erdoğan'ın Washington'ın ambargo tehdidine karşın S-400'lerden vazgeçmeyi ya da yerine bir Amerikan sistemi satın almayı reddettiği vurgulanıyor. Ayrıca, Rusya'nın olası bir ikinci sözleşmede ortak üretim teklif ettiği de hatırlatılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.