PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erdoğan'dan Biden'a sert tepki
Erdoğan'dan Biden'a sert tepki

Erdoğan'dan Biden'a sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden'ın İsrail'e silah satışını onaylamasıyla ilgili, "Kanlı ellerinizle tarih yazıyorsunuz. Silah satışına onay vererek Gazze zulmünün yanında yer aldınız" dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası kameraların karşısına geçti. 

"Kanlı ellerinizle tarih yazıyorsunuz"

Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'e silah satışını onaylamasına "Kanlı ellerinizle tarih yazıyorsunuz" sözleriyle sert tepki gösterdi:  

"Birilerinin 'Filistin'den bize ne, Kudüs'ten bize ne' gibi nefret kokan yaklaşımlarına şahit oluyoruz. Mescid-i Aksa'nın ilk avlusunun adı '12 Bin Şamdanlı Avlu' olarak geçer.

Biden'ın ciddi bir İsrail'e silah onayıyla ilgili imzasını gördük. 850 bin silah onayı... Lafa geldiğinde, silahsızlanmayı konuşuyor. Sayın Biden, sözde Ermeni soykırımında Ermenilerin yanında yer aldın. Siz kanlı ellerinizle tarih yazıyorsunuz. Bugün de tekrar hatırlatıyorum 84 milyon olarak Kudüs nöbetimizi devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz. Filistin toprakları kanla yıkanıyor, siz buna destek oluyorsunuz. Hiç durmayan bu zulüm Filistinlilerin ardı kesilmeyen göçleriyle süre gelmiştir. Kimi Arap ülkeleri de meseleye yanlış bakış açılarıyla yaklaştı."

KAYNAK: TRTHABER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.