PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Erdoğan Katar'a gidiyor
Erdoğan Katar'a gidiyor

Erdoğan Katar'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh el Sani ile bir araya gelecek. İkili arasında gündemde, ekonomi, ticaret ve bölgedeki gelişmeler var.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için yarın Katar'a gidiyor. Erdoğan ve Katar Emiri el Sani, iki ülke arasında Yüksek Stratejik Komite toplantısının 5'incisine başkanlık edecek.

 

Körfez’in önemli ülkelerinden Katar ile Türkiye köklü ilişkilere sahip. İki ülke arasında bu ilişkileri daha da geliştirmek üzere 2014 yılında Yüksek Stratejik komite oluşturuldu. Komite, her yıl düzenli olarak toplanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde, Türkiye Katar Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 5'inci toplantısı gerçekleştirilecek. Bazı bakanların da katılacağı konsey toplantısında, ekonomiden turizme, enerjiden ticarete, yatırımlardan savunmaya birçok konu ele alınacak.

Türkiye ile Katar arasındaki ticaret hacmi geçen yıl yüzde 57 artarak, 1 milyar 400 milyon dolar olarak gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde, yeni anlaşmalar ve işbirlikleri oluşturulması da  tahmin ediliyor.

Ülkede 180'in üzerinde Türk şirketi faaliyet gösteriyor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.