PİYASALAR

  • BIST 10010218.58-0.49%
  • ALTIN2444.7260.02%
  • DOLAR32.158-0.15%
  • EURO34.741-0.27%
  • STERLİN40.307-0.64%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdoğan Afrika'da uyardı! FETÖ'nün ipi İslam düşmanlarının elindedir
Erdoğan Afrika'da uyardı! FETÖ'nün ipi İslam düşmanlarının elindedir

Erdoğan Afrika'da uyardı! FETÖ'nün ipi İslam düşmanlarının elindedir

Başkan Erdoğan, Hyatt Regency Otel'de Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki Müslüman toplumunun kanaat önderlerinde konuştu. Erdoğan "Bir kardeşiniz olarak şu ikazı yapmakta fayda görüyorum. Bu örgütün (FETÖ) söylemlerine, büründüğü kılıfa asla aldanmayın. Takiye ve yalan, bunların en rahat kullandıkları araçlardır." dedi.

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, satır başları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "40 yıldır hizmet, himmet, eğitim, diyalog, hayır gibi kavramları kullanarak devlete ve topluma sızan bu yapının ipi İslam düşmanlarının elindedir." dedi.

"Bu katil sürülerine de karşıyız"
Başkan Erdoğan, bunların ciddi manada "terörist" olduklarına dikkati çekerek, "Bizim nazarımızda terör örgütleri arasında da hiçbir ayrım yoktur ve yapılamaz. Bizim anlayışımızda zalimin de mazlumun da kimliğinin önemi yoktur. Biz, nasıl kendi vatandaşının kanını döken diktatörlere karşıysak sözüm ona din adına, dindaşlarımızın kanını döken bu katil sürülerine de karşıyız." ifadelerini kullandı.

Asıl gayelerinin insanları birbirlerine kırdırmak olan bu örgütlerin fitnelerine karşı herkesin uyanık olması gerektiği çağrısında bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

"Alimler ve Müslüman kanaat önderleri olarak sizlere bu konuda büyük görev düşüyor. Özellikle geleceğimiz olan gençlerimizi, bunlara kaptırmamalıyız. Onların duygularını, beklentilerini, kırgınlık ve kızgınlıklarını istismar etmelerine izin vermemeliyiz. Bu konuda Güney Afrika Müslümanlarının tecrübesi çok kıymetli ve önemlidir.

'Dünya 5'ten büyüktür'

Tüm katılımcılara teşriflerinden dolayı teşekkürlerini ileten Erdoğan, şöyle konuştu:

"24 Haziran seçimleri sürecinde dualarıyla bizlere destek olan, seçim zaferimizin ardından mesaj gönderen tüm dostlarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Vatandaşlarımızın sevincine buradaki kardeşlerimizin de ortak olması bize güç ve cesaret veriyor. Sizlerin bu muhabbetinin, bu teveccüh ve kadirşinaslığının aynı zamanda büyük bir sorumluluk olduğunu elbette biliyoruz. Sadece milletimizin değil siz kardeşlerimizin de teveccühüne mazhar olmak için gayret ediyoruz.

Rabbim sağlık ve imkan verdikçe Müslümanlarla beraber tüm insanlığın refah, huzur ve insanlığın bu noktada esenliği için çalışmayı sürdüreceğiz. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek bayraklaştırdığımız hak ve adalet mücadelesini kararlılıkla devam ettireceğiz. Biz işte bu niyet ve özlemle Afrikalının da Filistinlinin de Bosnalının da Suriyelinin de Arakanlının da Türkistanlının da yanındayız. Dünyada zulüm bitene, masumların yüzü gülene, mağdurların gözyaşı dinene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz."

"İbadet, ticaret, ihanet. Bu üçgen çok tehlikeli"

Başkan Erdoğan, Müslüman'ın bir kez ısırıldığı delikten, bir daha ısırılmayacağını vurgulayarak, 34 yıldır bölücü terörle mücadele eden, on binlerce insanını teröre kurban vermiş bir ülke olarak bu konuda çok hassas olunduğunu söyledi.

Erdoğan, "Tüm kardeşlerimizi, yaşadığımız acı tecrübeler konusunda uyarıyoruz. Hiçbir kardeşimizin bizim ödediğimiz bedelleri ödemesini istemeyiz." diye konuştu.

Son yıllarda Türkiye'nin atlattığı en büyük badirenin 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleşen darbe girişimi olduğunu belirten Başkan Erdoğan, o gece boyunca Güney Afrikalıların Türkiye için dua ettiğini ve gözyaşı döktüğünü söyledi.

Erdoğan, "Darbe teşebbüsü sonrasında yine kardeşlerimizin bir araya gelip yayımladıkları bildirilerle şahsımıza ve ülkemize destek verdiğini de çok iyi biliyorum. Ben sizlerin nezdinde tüm Güney Afrika Müslümanlarına dayanışmaları için şükranlarımı sunuyorum. Milletimiz sizlerin bu vefasını, desteğini asla unutmayacaktır." dedi.

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin arkasındaki örgütün FETÖ olduğunu vurgulayan Erdoğan, "40 yıldır hizmet, himmet, eğitim, diyalog, hayır gibi kavramları kullanarak devlete ve topluma sızan bu yapının ipi İslam düşmanlarının elindedir. Bu örgütün bize ve ülkemize takındığı husumetin ilk işaretleri, Davos'taki 'One minute' tavrımızla ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu olaydan sonra örgüt devlet kurumlarımıza yerleştirdiği militanları aracılığıyla her yolu kullanarak bizi tasfiye etmeye çalıştı." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, bunlar yeterli olmayınca bu sefer de doğrudan darbe girişiminde bulunduklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Darbe emrini veren, bizzat örgütün Pensilvanya'daki elebaşıdır. 160 ülkede bunlar yaygın bir şekilde yaşıyorlar. Oradaki eğitim kurumlarını özellikle kullanarak çocukları bu tür iyi niyetlerle eğitiyor ve oranın halkını da kendi ülkelerinin yönetimini de ele geçirmeye çalışıyorlar. Güney Afrika'da yaptıkları da budur. Aynı şeyi burada yapıyorlar. Bu, bir sızma harekatıdır. 15 Temmuz gecesi milletimize kurşun sıkanlar, haşa mehdi olarak gördükleri Amerika'daki şarlatana, ruhlarını satmış bir kısım üniformalı teröristlerdir.

FETÖ'nün, Güney Afrika'da özellikle eğitim kurumları üzerinden Müslümanları kendi yanına çekmeye çalıştığının farkındayız. Bir kardeşiniz olarak şu ikazı yapmakta fayda görüyorum. Bu örgütün söylemlerine, büründüğü kılıfa asla aldanmayın. Takiye ve yalan, bunların en rahat kullandıkları araçlardır. Yalanı bunlar kadar rahat kullanan yoktur. Zaten bunların anlayışında bir üçgen vardır. İbadet, ticaret, ihanet. Bu üçgen çok tehlikeli. İbadetle giriyor ama ticaretini de yapıyor. Sonunda da ihanet ediyor. Yapılan bu. Şayet Müslümanlar arasında çocuklarını bunların okullarına gönderenler varsa evlatlarını ne kadar erken kurtarırlarsa o kadar iyidir."

Erdoğan, Güney Afrikalıların, FETÖ ve kurumlarıyla aralarına mesafe koymalarının, sahih İslam anlayışı ve Müslümanların geleceği açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Türkiye Maarif Vakfının başkan ve yöneticilerinin, Güney Afrika'da pek çok çalışma yürüttüğüne değinen Erdoğan, çalışmalar neticesinde gençleri, FETÖ'nün elinden kurtarmak istediklerini söyledi.

"Fitne yuvalarının kapatılması için gereken adımları attık"

"Türkiye'nin yaşadığı onca acıya, ihanete rağmen hukuk içinde bu örgütle mücadeleyi sürdürüyoruz. Güney Afrika'da da bu yapının fitne yuvalarının kapatılması için gereken adımları attık, atıyoruz ve atacağız." diyen Erdoğan, Güney Afrikalılardan FETÖ'ye karşı teyakkuz halinde olmalarını, prim vermemelerini istedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrikalılardan, Türkiye'yi eğitim ve seyahat için tercih etmelerini rica etti.

Güney Afrika'daki büyükelçilik binasının açılışını bugün gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, bir sıkıntı halinde büyükelçiliğin emirlerinde olduklarını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.