PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Erdoğan 'acil yapmamız lazım' deyip duyurdu
Erdoğan 'acil yapmamız lazım' deyip duyurdu

Erdoğan 'acil yapmamız lazım' deyip duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kalkınmanın Önceliği ve Sınamalar’ temalı yuvarlak masa toplantısında konuştu. Erdoğan, "Rusya, Çin, Brezilya gibi ülkelerle alternatif ödeme sistemleri geliştirmeye çalışıyoruz. Milli paralarla ticaret meselesi aciliyet kazanmıştır." dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya'da düzelenen Kuala Lumpur Zirvesi'nin "Milli Egemenliğin Kazanılmasında Kalkınmanın Rolü" oturumunda konuştu.

 

 

 

Birlikte ne yapabiliriz sorusuna odaklanmamız gerektiğine inanıyorum. Bir süredir ikili ticaretimizi döviz baskısından kurtarmamız gerektiğini hep ifade ediyoruz. Yabancı paralarla ticaret yerine milli paralarımızla ticaretin önemine dikkat çekiyoruz.

Rusya, Çin, Brezilya gibi ülkelerle alternatif ödeme sistemleri geliştirmeye çalışıyoruz. Milli paralarla ticaret meselesi aciliyet kazanmıştır. Şimdiye kadar oldukça başarılı sonuçlar aldığımız bu konuda sizlerle beraber çalışmaya hazırız.

İslami finans meselesini gündemimize almalıyız. Faizsiz finans konusunda ortak bir çalışma grubu kurabiliriz.

Faizsiz finans alanında ülkelerimiz arasında çok ciddi bir potansiyel olduğuna inanıyorum. Bunları somutlaştırmak adına finans uzmanlarımızdan müteşekkil bir çalışma grubu kurabiliriz. Böylece kapsamlı bir yol haritasının ortaya çıkmasını sağlayabiliriz.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.