PİYASALAR

  • BIST 10010647.91-0.31%
  • ALTIN2450.2550%
  • DOLAR32.6230%
  • EURO34.9880%
  • STERLİN41.1420%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erdoğan 3 ülkeyi ziyaret edecek
Erdoğan 3 ülkeyi ziyaret edecek

Erdoğan 3 ülkeyi ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram sonrası diplomatik temaslarına hız verecek. 3-4 Temmuz'da Astana'ya, 9-11 Temmuz'da ise NATO Liderler Zirvesi için ABD'ye gidecek. Erdoğan'ın zirvelerde ABD Başkanı Biden ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesi bekleniyor.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram sonrası önemli temaslar gerçekleştirecek. Yoğun diplomasi trafiğine hız verecek 3 ayrı ülkeyi ziyaret edecek. Biden ve Putin ile görüşecek.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ HIZ KAZANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram sonrası diplomasi trafiği yeniden hızlanıyor. 3 ayrı ülkeye resmi ziyaret gerçekleştirecek Erdoğan'ın ilk durağı Kazakistan olacak. 3-4 Temmuz'da Astana'da düzenlecek Şangay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak.

3-4 TEMMUZ ASTANA ZİRVESİ

Zirve kapsamında, Türkiye'nin teşkilat üyeleri ile ilişkileri, enerji ve ticaret başta olmak üzere ikili ilişkiler ele alınacak. Erdoğan, zirvede Rusya Devlet Başkanı Putin ile de görüşecek. Rusya-Ukrayna savaşı, Karadeniz tahıl girişimi, Akkuyu Nükleer Santrali'nin çalışmaları iki lider tarafından istişare edilecek. Trakya'da kurulacak gaz merkezi ile Suriye'nin kuzeyinde PKK ve YPG'nin sözde seçim girişimi de masada olacak.

5-6 TEMMUZ AZERBAYCAN ZİYARETİ

Erdoğan, Astana'nın ardından 5-6 Temmuz tarihlerinde Azerbaycan'a gidecek. Şuşa'da düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'ne katılacak. Zirvede Hazar gazının Türkiye üzerinden batıya taşınması Türk devletleri arasındaki ticari faaliyetlerin artırılması, bölgedeki normalleşme adımları gündemde olacak.

9-11 TEMMUZ NATO LİDERLER ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı Azerbaycan'ın ardından rotasını Amerika'ya çevirecek. 9-11 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi için Washington'a gidecek. Erdoğan'ın zirvede özellikle İsrail'in devam eden saldırılarına yönelik önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

ERDOĞAN - BIDEN GÖRÜŞMESİ

Erdoğan zirve kapsamında liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirecek. ABD başkanı Joe Biden ile de görüşme gerçekleşmesi planlanıyor. Erdoğan ve biden ikili ilişkiler ve küresel meseleleri bu görüşmede istişare edecek.

ERDOĞAN KKTC'YE GİDECEK

Erdoğan temmuz ayında son olarak Kıbrıs'ı ziyaret edecek. 20 Temmuz'da Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü törenine katılacak. Adadaki programa MHP lideri Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katılması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.