PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Engelli Memurun Adaylığı ve Nakli Farklı Mı?
Engelli Memurun Adaylığı ve Nakli Farklı Mı?

Engelli Memurun Adaylığı ve Nakli Farklı Mı?

Engelli bireylerin atamalarında da aday memurluk söz konusudur. Peki aday memurluk nedir? Engelli memurun adaylığı ve nakli farklı mıdır?

A+A-

Devlet kurumlarındaki kadrolara, KPSS sınavı aracılığı ile ilk kez atanan kişiler için aday memurluk söz konusudur. Engelli bireyler için de bu durum, E-KPSS sınavı ile gerçekleşmektedir. Bu süreç, kamu kurum ve kuruluşlarına ataması gerçekleşen her devlet memuru için geçerlidir. Kişiler engelli birey olarak memur olarak atandıklarında da aday memur olarak göreve başlamaktadırlar. Kişiler, bu süreçte, temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve staja tabi olmaktadırlar. Temel eğitim ve hazırlayıcı eğitim aynı kurumda tamamlanmaktadır. Kişilerin bu eğitimleri ve stajlarını tamamlamaları ile birlikte adaylık süreci tamamlanmaktadır.

Engelli Memurun Adaylık ve Nakil Dönemi Nasıl Olmaktadır?

Devlet kurumlarına kamu personeli olarak ataması gerçekleşen engelli memurların adaylığı ve nakli farklıdır. Adaylık dönemi engelli memurun ilk ataması ile alakalı bir durumdur. Nakil ile alakalı olarak ise ilgili kanunda şu şekilde bir madde söz konusudur;

‘’Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür. Kazanılmış hak derecelerinin altındaki derecelere atanabilmeleri için ise atanacakları kadro derecesi ile kazanılmış hak dereceleri arasındaki farkın 3 dereceden çok olmaması ve memurların isteği de şarttır.’’

Bu maddeden anlaşılacağı gibi, kişilerin nakilleri kazandıkları hak derecelerine göre nakillerinin gerçekleştirilmesi mümkündür. Nakil işlemleri adaylık süresinin tamamlanması ile birlikte olmaktadır. Adaylık aşaması engelli bireylerin atamaları için herhangi bir farklılık oluşturmamaktadır. Tüm süreç, ilk defa ataması gerçekleşen her memur için aynı şekilde ilerlemektedir.

 

Kaynak: My Memur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.