PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Enflasyon farkında 'vekalet' detayı
Enflasyon farkında 'vekalet' detayı

Enflasyon farkında 'vekalet' detayı

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) Başkanlığı, yayınladığı istatistiki verilerle milyonlarca memurun maaşını doğrudan ilgilendirmektedir.

A+A-

Bu Kurumun yayınladığı enflasyon verileri kamu personel maaşlarını doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle enflasyonun yüksek çıkması halinde sözleşmeli ve memurlara ödenecek maaşlar bu Kurumla doğrudan ilişkilidir.

Milyonlarca kamu personelini doğrudan etkileyen bir Kurumun Başkanlığı 2018 yılında Türkiye İstatistik Kurumu'nda göreve başlayan, daha önce hiçbir kamu görevi tecrübesi olmayan bir kişi tarafından 22 Mayıs 2020 tarihinden itibaren vekâleten yürütülmektedir. Bu kişinin karakterine, becerisine ve kişiliğine hiçbir şey diyemeyiz. Ancak, büyük resme baktığımızda böyle bir Kurumun bu şekilde yönetilmesinin zor olduğunu söyleyebiliriz.

Sonuç olarak böyle bir Kurumun uzun bir süredir vekaleten yürütülmesi bu Kuruma olan güveni zedelemektedir. İnanın bu eleştiriyi klasik muhalefet anlayışıyla yapmıyoruz. Eğer daha önceki sistemde Bakanlar Kurulu Kararıyla atanılan bir görevi bugün vekaleten yürütmeye çalışırsanız bunun izahını yapamazsınız.

 

Kaynak: SGK Rehberi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.