PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670%
  • DOLAR32.3350%
  • EURO34.7430%
  • STERLİN40.5130%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Emeklilere Ocak Zammı Müjdesi Geldi!
Emeklilere Ocak Zammı Müjdesi Geldi!

Emeklilere Ocak Zammı Müjdesi Geldi!

Türkiye’de milyonlarca emekli vatandaş, 2021 yılının Ocak ayında alacakları yeni zamlı maaşları için beklemeye devam ederken geri sayımın devam ettiği bugünlerde müjdeli haber geldi.

A+A-

Yıl boyunca toplam iki defa maaşlarına zam alan emekliler, Ocak ve Temmuz aylarını başka bir heyecan içinde beklemeye devam ediyor. Ocak ve Temmuz ayında açıklanan yeni zamlar ile beraber emekli maaşlarını zamlı tarife üzerinden alan emekliler bu kapsamda önümüzdeki ay için de maaşlarına yapılacak zam oranlarını merakla bekliyor. Zam konusunda en belirleyici unsur enflasyon verileri olurken, şu ana kadar 5 aylık enflasyon verilerinin açıklandığı Türkiye’de Aralık ayındaki veriler de büyük bir heyecan içinde bekleniyor.

TÜFE Beklentisine Göre Zam Oranı Kaç Olacak?

Merkez Bankası’nın gerçekleştirdiği Aralık ayı beklenti anketi çerçevesinde, yılsonu TÜFE beklentisi yüzde 14,18 olarak açıklanmıştı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de yüzde 7,96 oranında zam alacağını düşünerek yeni maaşlarındaki zam oranını hesaplamaya başladı. Bu kapsamda en düşük emekli maaşları memur ve esnaf emeklileri tarafından hesaplanıyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Merkez Bankası tarafından yapılan beklenti anketi ile beraber, enflasyon tahminleri göz önüne alındığında 2021 yılında en düşük emekli maaşının esnaf için 2 bin 36 lira olarak beklendiği görülüyor. BU rakam, memur emeklisi vatandaşlar için ise 3 bin 10 lirayı buldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.