PİYASALAR

  • BIST 1009676.240.32%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Elektrik faturalarında yeni dönem! Faturalar değişecek
Elektrik faturalarında yeni dönem! Faturalar değişecek

Elektrik faturalarında yeni dönem! Faturalar değişecek

Elektrik idaresi tarafından yeni bir fatura uygulamasına geçildi. Bundan sonra faturalarda yer alan dağıtım bedeli ibaresi olmayacak.

A+A-

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) yapılan düzenleme kapsamında, elektrik tüketicilerinin, tüketim miktarlarını ve uygulanan birim bedellerini karışıklığa sebep olmamak için sadeleştirilmeye gidildi.

Yapılan düzenlemeyle, Elektrik faturalarında yer alacak olan temel bilgilerden bazıları tüketicinin bağlı olduğu tarife grubu, ilgili fatura dönemi tüketim miktarı, enerji tüketim birim bedeli, fon, pay ve vergiler, toplam fatura tutarı, son ödeme tarihi, ödeme yeri-şekli ve fatura ortalama tüketim miktarı ve benzerleri olacak. Bu düzenlemeyle ulusal tarifeden elektrik satın alan tüketicilere uygulanmak üzere ülke genelinde sade, anlaşılabilir ve gereksiz içerikten arındırılmış bir fatura sağlıyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte; son ödeme tarihi, fatura tutarı, ödeme merkezi ve fatura ortalama tüketim miktarı tüketicinin kolayca görebileceği şekilde verilecek. Faturada, fatura tutarına esas tüketim miktarları ile uygulanan fiyat ise ayrıca gösterilecek."

Yapılan yeni düzenlemeyle faturalardaki dağıtım bedeli ibaresi çıkarılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.