PİYASALAR

  • BIST 10010891.420.18%
  • ALTIN2529.1060.09%
  • DOLAR32.8950.13%
  • EURO35.707-0.12%
  • STERLİN42.3070.13%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ekrem İmamoğlu'ndan yerel seçim ve Meral Akşener açıklaması: Günü geldiğinde makul görüşmeler için zemin oluşacaktır
Ekrem İmamoğlu'ndan yerel seçim ve Meral Akşener açıklaması: Günü geldiğinde makul görüşmeler için zemin oluşacaktır

Ekrem İmamoğlu'ndan yerel seçim ve Meral Akşener açıklaması: Günü geldiğinde makul görüşmeler için zemin oluşacaktır

Ekrem İmamoğlu, yerel seçimler için yaptığı ittifak açıklamasında "Günü geldiğinde makul görüşmeler için zemin oluşacaktır, Akşener de dahil" diye konuştu. İmamoğlu ayrıca 'İstanbul İttifakı' vurgusu yaparak ittifak zemininin oluşabileceğini söyledi.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'den gelen 'ittifak yok' çıkışlarına rağmen yerel seçimlerde ittifak zemini oluşabileceğini söyleyerek 'İstanbul ittifakı' vurgusu yaptı. İmamoğlu, "Günü geldiğinde makul görüşmeler için zemin oluşacaktır. Akşener de dahil" diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu, seçim ittifakına kapıları kapatan ve "Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz" sözlerini sarf eden İYİ Parti lideri Meral Akşener'in sözlerini değerlendirdi.

Akşener'in "İttifak yok" çıkışlarına karşın 'İstanbul ittifakı' vurgusu yapan İmamoğlu, "İttifak zemini yerel seçimler öncesinde oluşabilir" yorumunu yaptı.

'BEN İSTANBUL İTTİFAKININ KURULABİLECEĞİNE İNANIYORUM'

'İYİ Parti ile ittifak' konusunu değerlendiren İmamoğlu, özetle şu ifadeleri kullandı:

"Bu liderler seviyesinde olan münazaralara buradan söz söylemeyi doğru bulmuyorum. 2019 yılında büyük bir İstanbul ittifakı ile tarihi bir zafere ulaşmıştık. Demokrasiye yapılmak istenen ağır darbeleri ortadan kaldırdı, önemli bir ittifak süreciydi. Ben İstanbul ittifakının kurulabileceğine inanıyorum. Bu konuşmalar ifade edilecektir ama günü geldiğinde makul görüşmeler için zemin oluşacaktır, Akşener de dahil."

MERAL AKŞENER NE DEMİŞTİ?

Meral Akşener, Millet İttifakı içerisinde yaşanan adaylık krizine dair konuşarak "Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil 2028’de de kendi başımıza gireceğiz" demişti.

'İTTİFAK SİSTEMİNDEN VAZGEÇTİK'

"Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Türkiye için eğile büküle öldük. Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil 2028’de de kendi başımıza gireceğiz. Bu ortak seçilmiş belediye başkanlarımızı kötüleyeceğimiz anlamına gelmez. İstanbul’u alan Türkiye’yi alamıyormuş. Biz alamadık. İster beni suçlayın ister başkasını."

"Pek çok CHP’li siyasetçi arkadaşımız televizyonlarda 15 millletvekili mevzuunu söylüyorlar. Bunun bir ödemesi vardıysa İstanbul ve Ankara’yı hediye ederek kendilerine ödedik, hâlâ alacaklıyız." 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.