PİYASALAR

  • BIST 10010719.370.71%
  • ALTIN2523.1350.76%
  • DOLAR32.2070.02%
  • EURO35.048-0.15%
  • STERLİN40.915-0.24%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ekrem İmamoğlu'ndan yalan üzerine yalan! İSKİ borç içinde yüzüyor
Ekrem İmamoğlu'ndan yalan üzerine yalan! İSKİ borç içinde yüzüyor

Ekrem İmamoğlu'ndan yalan üzerine yalan! İSKİ borç içinde yüzüyor

Katıldığı bir canlı yayın programında İSKİ'nin son durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu metro yatırımları için İBB dövizle kredi çekeceğine İSKİ kârını İBB'ye aktardığını söyledi. Bunu ise çıktığı canlı yayın programında “5 yılda hem İBB'nin İSKİ'ye olan borçlarını ödedik hem de 59 milyar TL yatırım yaptık” diyerek algı çalışması yürüttü.

A+A-

Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir canlı yayın programında "İBB'nin İSKİ'ye olan borçlarını ödedikleri" yalanıyla yeni bir algı çalışmasına başvurdu.

2560 sayılı İSKİ kanununa göre her yıl gelir-gider farkı İBB'ye ödeniyor.

Bunun dışında da İSKİ İBB'nin bağlı kuruluşu olarak İBB'ye borç verebilir.

Metro yatırımları için İBB dövizle kredi çekeceğine İSKİ kârını İBB'ye aktardı. Çünkü İSKİ'nin kârı İstanbul'un geliri, İBB, İSKİ ayrımı yapılamaz.

1994'te CHP'den devralınan İSKİ'ye de İBB kaynak transfer etmişti, o kaynaklarla yatırımlar yapılmıştı. O dönemde de İBB İSKİ'ye borç vermişti.

İSKİ hem devasa yatırımlar yaptı hem de gelirlerinden İBB'ye aktarım yaptı. Son 5 yılda İSKİ milyarlarca gelirine rağmen sıfırdan projelendirip ihalesini yapıp tamamladıkları hiçbir arıtma tesisi, İsale hattı vb. büyük yatırım yapmamışlardır.

İSKİ BORÇ İÇİNDE YÜZÜYOR!

 

2019'da borçsuz İSKİ teslim ettik. Ne müteahhit borçu, ne personel borç, ne SGK borcu, ne vergi borcu, ne elektrik borcu yoktu. Şimdi İSKİ borç içinde yüzüyor.

Bu yüzden son 5 yılda; Silahtarağa Atıksu Arıtma Tesisi TEMEL ATMAMA töreni yaptılar, Marmara denizinde Müsilaj patladı, Haliçte deniz kahverengi yeşile döndü, Riva deresine Paşaköy Atıksu arıtma tesisinden arıtılmamış su deşarj ettiler, Küçükçekmece sahilinde balıklar öldü, Şileye tankerle su taşıdılar.

İSKİ, dünyanın sayılı su ve kanal idaresi iken, şimdilerde musluktan akan su kokuyor, sık sık kesintiler oluyor, kimse musluktan su içemiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.