PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2491.5080.8%
  • DOLAR32.5150.27%
  • EURO34.7420.08%
  • STERLİN40.5890.12%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Ekinezya'nın Faydaları
Ekinezya'nın Faydaları

Ekinezya'nın Faydaları

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler arasında yer alan Ekinezya hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Ekinezya nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Ekinezya tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Ekinezyanın Faydaları

Anavatanı Amerika olan doğal bitki örtüsünde kolaylıkla yetişen Ekinezya  Kızılderililerin hastalıklara karşı kullanmakta oldukları en yaygın ot olarak bilinmektedir. Dünya üzerinde bir çok ülke tarafından hastalıklarda kullanılmakta olan bitki içerisinde barındırdığı A vitamini, B vitamini, C vitamini, E vitamini ve caftaric, cichoric asitleri ile oldukça zengindir. Ekinezya etken maddeleri ile içerisinde bulunan polikasitler sayesinde vücut sağlına oldukça faydalıdır.

ekinezya.jpg

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Yüksek antioksidan özelliğe sahip Ekinezya bitkisi vücut fonksiyonlarını koruyarak bağışıklık sisteminin güçlü kalmasına yardımcı olmaktadır. Vücutta meydana gelen bakteri ve virüs oluşumlarının önüne geçerek içerisinde bulunan fenoller sayesinde hücre çoğalmasına yardımcı olmaktadır.

İltihapları Önler

Vücut içerisinde yada ciltlerde meydana gelen iltihaplanmalara karşı kurutucu özelliğe sahip olan Ekinezya bitkisi aktif kimyasal bileşenleri sayesinde mikrop ve virüs oluşumlarının önüne geçmektedir. Düzenli kullanımlarda iltihapları önleyerek kurutucu özelliğe sahip olduğu klinik çalışmalar ile kanıtlanmıştır.

Solunum Yollarına İyi Gelir

Solunum yollarına bağlı hastalıklara karşı oldukça etkili sonuçlar göstermekte olan Ekinezya anti inflamatuvar özelliği ile hastalıkların önüne geçmektedir. Günümüzde sıklıkla meydana gelen astım ve bronşit hastalıklarında oldukça olumlu sonuçlar meydana getiren Ekinezya nefes problemleri çeken hastalarda rahatlatıcı bir etki göstermektedir.

Doğal Ağrı Kesici Ekinezya

Vücutta meydana gelen bir çok hastalığın beraberinde gelen ağrılara karşı dindirici özelliğe sahip olan Ekinezya baş ağrısı, mide ağrısı, iltihaplanmalar ve regli sancılarında ağrı kesici özelliğe sahiptir. Eski zamanlardan günümüze kadar bir çok ağrılı hastalıkta kullanılmakta olan Ekinezya diş ağrılarında da oldukça etkili sonuçlar göstermektedir.

Cildi Korur

Ciltlerde meydana gelen sivilce, akne ve iltihaplanmalara karşı oldukça etkili sonuçlar çıkartmakta olan Ekinezya, düzenli kullanımlarda cilt hastalıklarının önüne geçmektedir. Ciltlerde meydana gelen yara ve izlere karşı ağrı kesici özelliğe de sahip olan mucizevi bitki cildin parlak ve nemli görünmesine yardımcı olmaktadır.

Kanseri Önler

Amansız hastalıklar arasında yer alan kanser hastalıklarına karşı tümör oluşumu ve kötü huylu hücre çoğalmalarını engellemekte olan Ekinezya içerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde bir çok kanser hastalığının önüne geçmektedir. Ekinezyanın fitokimyasal maddeleri sayesinde kanser hastalıklarında düver etkisi yaratmaktadır.

ekinezya2.jpg

Mide Hastalıklarını Önler

Ekinezya bitkisi mide içerisinde meydana gelen yanma, asit ve iltihaplanmalara karşı oldukça büyük bir tedavi yöntemidir. Midede meydana gelen asit dengesini koruyarak bakteri ve virüs oluşumlarının önüne geçmekte olan Ekinezya mide hastalıklarını önleyerek bağışıklık sisteminin dengede kalmasına yardımcı olmaktadır.

Ağız Sağlığına İyi Gelir

Ağız içerisinde oluşan iltihaplanmalara ve yaralara karşı oldukça etkili özelliğe sahip olan Ekinezya, ağız içerisined oluşan bakteri ve mikroplara karşı yok edici özelliğe sahiptir. Ağız sağlığını koruyarak diş eti iltihaplanmaları ve diş ağrılarının önüne geçmektedir.

Ekinezyanın Diğer Faydaları

Ekinezyanın içerisinde barındırmakta olduğu A vitamini, B vitamini, C vitamini, E vitamini ve caftaric, cichoric asitler sayesinde bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Kanser hastalıkları, iltihaplanmalar, cilt yaraları başta olmak üzere bir çok rahatsızlıkta etkili çözümler göstermekte olana Ekinezyanın diğer faydaları;

  • Kabızlığı giderir.
  • Güneş yanıklarına iyi gelir.
  • Zihnin dinlenmesine yardımcı olur.
  • Yorgunluk, halsizlik ve baş ağrılarını dindirir.
  • Migren ağrılarının önüne geçer.
  • Deri hastalıklarına iyi gelir.
  • Kas ve eklem ağrılarını dindirir.
  • İdrar sökücüdür.
  • Saman nezlesine iyi gelir.
  • Yılan, akrep ve böcek ısırıklarına karşı oldukça etkilidir.

ekinezya.jpg1.jpg

Ekinezyanın Zararları

Bir çok hastalığa şifa niteliği taşımakta olan Ekinezya bitkisinin vücuda faydaları kadar zararları da olmaktadır. Ekinezya bitkisinin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller nedeniyle bazı durumlarda kullanılmaması ön görülmektedir. Ekinezya bitkisinin zararları arasında;

  • 1 yaşından küçük çocuklar için kullanılmamalıdır.
  • Otommün(bağışıklık sistemine bağlı hastalıklar) durumunda kullanılmamalıdır.
  • HIV ve AIDS hastalarının doktor kontrolünde tüketmeleri gerekmektedir.
  • Alerjik hastalık tedavisi görmekte olan bireylerin kullanması doğru değildir.
  • Hamile ve emzirmekte olan annelerin doktor kontörlünde kullanmaları ön görülmektedir.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.