PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Ekinezya Çiçeğinin Faydaları
Ekinezya Çiçeğinin Faydaları

Ekinezya Çiçeğinin Faydaları

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler arasında yer alan Ekinezya hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Ekinezya nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Ekinezya tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Şifalı bitkiler arasında gösterilen ve alternatif tıbbın ilacı ekinezya hemen her hastalığa da iyi gelebiliyor.  Yüzyıllardır amansız hastalıklara çare olmuş iyileştirici ve önleyici özelliği sayesinde günümüzde modern tıbbında önerileri arasında yer almaktadır. Ekinezyanın içeriğinde bulunan yüksek vitamin ve mineraller sayesinde hastalıklarla mücadele etmektedir. Tüm bu özellikleri ile tarih boyunca her alanda konuşulmuş olan Kızılderililer topluluğun en sık kullandığı iyileştirici bitki olarak bilinmektedir.

e3-005.jpg

Ekinezyanın Faydaları

Hastalıklara şifa etkisi yaratan ekinezyanın insan sağlının korunmasında oldukça etkili rol oynamaktadır. İçerisinde barındırdığı zengin vitamin ve mineraller sayesinde iyileştirici ve engelleyici özelliği sayesinde bir çok hastalığa çözüm olmaktadır. Ekinezyanın başlıca mücadele ettiği hastalıklar arasında “sistem bozuklukları, enfeksiyonel hastalıklar, solunum hastalıkları, cilt hastalıkları, mide hastalıkları, ağız hastalıkları” olarak tarih boyunca doğal ilaç görevi üstlenmektedir. Aynı zamanda eski zamanlarda savaşlarda meydana gelen yaralanmalarda “antibiyotik” olarak kullanılmıştır.

Ağız sağlığı için oldukça önemli vitamin ve maddeleri içerisinde barındırmakta olan ekinezya ile ağız yaralarını kısa sürede iyileştirmektedir. Ağız içerisine meydana gelen enfeksiyon oluşumlarını kısa süre içerisinde iyileştime özelliği sayesinde bakteri ve mikrop öldürücü etkiye sahiptir. Özellikle damak zedelenmeleri, ağız içi yaralar ve diş eti kanamalarında oldukça etkili sonuçlar gösterdiği bilinmektedir. Ekinezya tüm bu özellikleri ile ağız sağlığına tam destek sağlamaktadır.

Kanser hastalıkları oluşum riskini azaltmakta olan ekinezya vücut içerisine yer alan kötü huylu hücre çoğalmalarını engellemektedir. Beraberinde tümör oluşumlarının da kısa süre içerisinde yok etme özelliğine sahip mucizevi bitki etken maddesi  sayesinde kanser hastalıklarının önüne geçmektedir. Özellikle cilt kanseri, kolon kanseri, bağırsak kanseri, gırtlak kanseri oluşum riskini minimum seviyeye indirmektedir.

Solunum hastalıkları ile mücadeleci özelliğe sahip ekinezya bitkisi etken maddesi  aktif kimyasallar sayesinde solunum yollarına bağlı olarak gelişen hastalıkların önüne geçmektedir. Bireylerde hem rahatlatıcı hem de ferahlatıcı özelliği sayesinde solunum yolları enfeksiyonları riskini minimum seviyeye indirmektedir. Günümüzde bitkisel tedavi yöntemleri arasında yer alan ekinezya astım, bronşit ve nefes darlığı sorunlarında iyileştirici etkiye sahiptir.

e4-005.jpg

Mide sağlığının korunmasına yardımcı olan ekinezya bitkisi mide içerisinde meydana gelen ağrı, kramp, yanma ve iltihaplanmalara karşı iyileştirici özelliğe sahiptir. Ekinezyanın içerisinde yer alan maddeler sayesinde mide içerisine yer alan asit seviyesinde “mide asidi dengeleyici” özelliğe sahiptir. Mide içerisinde meydana gelen bakteri ve mikrop oluşumlarını kısa süre içerisinde idrar yolu ile atılımına yardımcı olmaktadır.

Bağışıklık sistemi koruyucu özelliğine sahip ekinezya bitkisi yüksek oranda vitamin ve mineraller sayesinde vücut içerisinde bakteri ve mikrop çoğalmasına karşı önleyici özelliğe sahiptir. Vücut fonksiyonlarının tam randımanlı çalışmasına destek olan ekinezya ile hastalıklardan korunmanıza yardımcı olmaktadır. Ekinezya içeriği ile tam bir düzenleyici özelliğe sahiptir.

Cilt sağlığı açısından oldukça önemli olan ekinezya ile sivilce, akne, leke ve enfeksiyonel oluşumları kısa süre içerisinde onarmaktadır. Ciltte meydana gelen bakteri ve mikrop üremelerine karşı durdurucu özelliğe sahip ekinezya “iltihap kesici” özelliği ile cilt sağlığına katkıda bulunmaktadır. Düzenli kullanımlarda cildin “parlak ve nemli” bir görünüm kazanmasına destek vermektedir.

Ağrı kesici özelliğine sahip ekinezya bitkisi vücut fonksiyonlarının tahribata uğraması ile beraberinde vücut içerisinde medyana gelen ağrılara karşı “dindirici” etkiye sahiptir. Hastalıklara bağlı olarak gelişen ağrı durumlarına karşı iyileştirici özelliğe sahip olan ekinezya “doğal ağrı kesici” özelliği sayesinde ilaç etkisi yaratmaktadır. Ağrı kesici etkisinin baskın olarak gösterdiği durumlar arasında baş ağrısı, regl sancısı, iltihaplanmalar ve mide ağrıları olarak tedavide kullanılmaktadır.

Enfeksiyon oluşumlarını kısa süre içerisinde yok etme özelliğine sahip ekinezya bitkisi “iltihap kurutucu” etkiye sahiptir. Ciltlerde, deride, boğazda ve vücudun bir çok farklı noktasında iltihap oluşumlarını kısa süre içerisinde atılımına yardımcı olmaktadır. Sivilce ve enfeksiyonel yaralarda iyileştirici özelliğe sahip olması ile Kızılderililerin vazgeçilmez ilacı olarak bilinmektedir.

e1-001.jpg

Ekinezyanın Diğer Faydaları

Her derde deva özelliği ile vücut fonksiyonlarına tam destek sağlamakta olan ekinezya bitkisi ağız sağlı, mide sağlığı, solunum sağlığı ve cilt sağlığının korunması özelliklerinin yanında bir çok hastalığa karşı “önleyici ve iyileştirici” etkiye sahiptir. Ekinezyanın bilinen ve bilinmeyen tüm faydaları ile vücudunuzda meydana gelecek olan hastalıklara karşı kendinizi doğal bitki tedavisi ile koruyabilir, düzenli kullanımlarda iyileştirici özelliğinden yararlanabilirsiniz.

  • Bağırsak yolları enfeksiyon riskini azaltma ve iyileştirme özelliğine sahip ekinezya sindirim problemlerini de ortadan kaldırmaktadır.
  • Deride medyana gelen tahribatı onarıcı etkiye sahip olan ekinezya zararlı ışınlara ve güneş yanıklarına karşı etkili bir tedavi yöntemidir.
  • Doğal detox etkisine sahip olan ekinezya ile beden yorgunluğu, baş ağrısı, halsizlik ve uyuşukluk durumlarınızda rahatlatıcı etkiye sahip olabilirsiniz.
  • Kemik yapısının korunmasına destek olan ekinezya bitkisi kas ve eklem ağrılarınıda kısa süre içerisinde ortadan kaldırmaktadır.
  • Ödem attıcı ve iltihap sökücü özelliklerinin beraberinde iyi bir idrar sökücü etkiye sahiptir.
  • Baş ağrısında dindirici özelliğe sahip olan ekinezya bitkisi migran başlangıçlarının önüne geçerek iyileştirici etki göstermektedir.

Ekinezyanın Zararları

Hastalıklara şifa kaynağı olan ekinezyanın saymakla bitmeyen faydaları arasında az da olsa fazla kullanımlarda ve hastalıklara karşı yan etkiler oluşturabilmektedir. Yeterli dozda ve uygun ayarda kullanımlarda yan etkilerinin önüne geçseniz dahi bazı hastalıklara sahip bireylerin kullanımında problem yaratabilmektedir.

  • Gebelik döneminde ki ve emzirme döneminde ki kadınların kullanımında oldukça dikkat etmesi gereken ekinezya yan etkiler oluşturabilir.
  • 3 yaşın altında çocukların kullanımı uygun görülmezken 1 yaşında küçük çocuklara kesinlikle verilmesi zararlıdır.
  • Cinsel hastalıklar arasında en tehlikeli olan AIDS ve HIV tedavisi görmekte olan bireylerin doktor kontrolünde tüketmeleri gerekmektedir.
  • Alerjiya bağlı ilaç kullanmakta olan bireylerin reaksiyon oluşumlarını engellemek adına doktor kontrolü ve kan testi yaptırmaları ön görülmektedir.

Tavsiyeler

Bağışıklık sistemini güçlendirici yapısı sayesinde hastalıkların oluşumuna duvar etkisi göstermekte olan ekinezya bitkisi yeterli ayarda ve uygun dozda kullanılması oldukça önemlidir. Ekinezya zararları hakkında sizlerle paylaşmakta olduğumuz durumlar için kullanım konusunda oldukça dikkatli olunuz. Ekinezya çaylarınızı taze ve günlük tüketime uygun gerçekleştiriniz. Aksi taktirde istenilen etkiyi alamayacaksınız.

e2-005.jpg

Ekinezya Çayı Nasıl Demlenir?

Ekininezyanın hastalıklara olan mücadelesini arttıracak ve bağışıklık sisteminizin güçlü ve sağlıklı kalmasına yardımcı olacak olan ekinezya çayı ile soğuk kış aylarında hastalıkların önüne geçebileceğiniz gibi bir çok farklı hastalığın oluşumuna da engel olabilirsiniz. Belirtilen malzemeleri uygun ayarda pişirmeniz ile kısa süre içerisinde çayınız hazır olacaktır.

Malzemeler

  •  2 yemek kaşığı Ekinezya (göz kararı)
  • 2 yemek kaşığı Papatya (göz kararı)
  • 1 yemek kaşığı Bal
  •  Yarım Limon
  • 1 litre su

Yapılışı

Ekinezya çayınızı kısa süre içerisinde içilebilir hale getirebilirsiniz. Öncelik ile demliğin içerisinde 1 litre suyunuzu kaynamaya bırakınız. Kaynama noktasına ulaşmış olan çayınızın altını kapatarak içerisinde belirtilen ölçülerde ekinezya ve papatya bitkilerini ilave ediniz ve ağzı kapalı şekilde 4 dakika demlemeye bırakınız. Demleme işleminin bitmesinin ardından süzerek limon ve bal ilavesini ekleyiniz. Çayınız içime hazır olup sıcak olarak tüketmeniz gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.